”Döende” Shaik spelar golf

Schabir Shaik, dömd för korruption, men ute från fängelset av medicinska skäl siktas ständigt ute på stan i Durban. Nu sågs han spela golf. När han insåg att tidningen Mercury sökte honom försvann han från platsen.
– Ni har precis missat honom. Han hörde att ni var här och gick härifrån, sade en golfare till tidningen.  Mannen lade till att det inte går att göra nåt åt saken
– Han är en del av regeringen, ingenting kommer att hända honom.
Shaik frigavs från fängelset i mars med motiveringen att han var obotligt sjuk. En talesman för fängelset sade i augusti att Shaiks permission tillåter att han lämnar hemmet ibland, och sade att myndigheterna ”inte kan tvinga någon att dö”. Vidare sades att Shaik får gå till moskén på fredagar och får röra sig inom staden Durban mellan 11 och 4 på helger och helgdagar. Nu sägs det på Shaiks golfbana att han spelar där varje onsdag. Ganska hurtigt beteende av en man som släppts från fängelset för att han ska vara döende kan man tycka.

Shaik dömdes för korruption och bedrägeri år 2005, men har bara avtjänat två år och fyra månader av det 15-åriga straffet varav mesta tiden på sjukhus på grund av högt blodtryck, depression och bröstsmärtor.
Källa: The Mercury

Recent Posts