Det har hänt en del

Hej på er. Nu är jag tillbaka i selen igen. Det mesta är som vanligt. Fortfarande ingen möjlighet att uppdatera den här bloggen på jobbet, det är nåt konstigt med uppkopplingen, men datorkillen jobbar på det. Och så har vi haft strömavbrott i två timmar i dag. Eskom kommer att höja priset, men behöver inte tala om varför, inte än i alla fall, berättar media i dag. Elbolaget har ansökt om en 53 procentig höjning nu i april istället för den redan godkända höjningen på 14 procent.
Annars är det stora på nyhetssidan valet i Zimbabwe. Ännu har inget resultat tillkännagivits, men Tsvangirai, oppositionspolitikern som sägs ha vunnit valet, har varit här i Sydafrika och samtalat med Thabo Mbeki i dag. Ännu har inget rapporterats om vad de sagt.
Så har ANCs ungdomsförbund sin konferens där de röstat fram en ny ordförande i dag. Det blev Julius Malema som vann den kampen. Han vann med 1883 röster mot motståndaren Saki Mofokengs 1696.
När det gäller fotbollsVM gick Parreira ut och sa att nu vet han att landslaget Bafana Bafana är på rätt spår för att bli ett bra lag inför VM. Detta efter en vinst mot Paraguay nyligen.
Slutligen är hösten här. Det blåser friska, kyliga vindar. För första gången på säkert ett halvår har jag haft tröja på mig i dag. Brrr. Snart är vintern här.

Recommended Posts