Bafana Bafana utan coach

Tränare Santana har fått kicken saknad av få, iallafall bland fotbollsfans i Sydafrika. Under hans ledning sjönk landslaget till sin värsta ranking någonsin – 85 denna månad. Att brasilianske Santana knappt behärskar engelska gjorde honom inte mer poppis – under presskonferenserna tolkades han alltid från portugisiska. Efter att landslaget förlorat åtta av de nio senaste vänskapsmatcherna tillsatte sydafrikanska fotbollförbundet en kommitte som skulle utreda varför det går så illa för laget, samtidigt som en panikartad debatt utbröt i media. Och igår på en presskonferens annonserades att Santana får gå.
Santanas försvarare hävdar att om man sparkar honom kan man lika gärna sparka stora delar av laget också. Spelarna har kritiserats minst lika mycket som coachen. Andra hävdar att det är fotbollförbundet som är värdelöst.

Många fans ser nu gärna en sydafrikansk coach. Maritzburg Uniteds tränare Igesund säger att det är gott om tid att få ordning på landslaget inför VM i herrfotboll 2010. Tja, under förutsättning att de hittar rätt person för jobbet antar jag.

Recommended Posts