Ärliga sopgubbar

Hittade inte min plånbok. Parkeringsvakten vid posten såg lite undrande på medan jag panikslaget rev igenom bilen. Nix. Ringde grannen, nä, ingen plånbok på parkeringen. Körde iallafall tillbaka hem och frågade vakten vid grinden. Han såg helt blank ut ungefär som om han inte förstod språket. Eller var kanske själva iden för främmande, att en plånbok man tappat bort någonsin kan komma tillbaka ?
Killen med rastahår som samlar ihop soporna som folk ställer ut på morgonen var mer tillmötesgående och blev riktigt bekymrad för min skull. Han börjar fråga ut mig om platser och klockslag och tjoar efter sin kollega. Jo, kollegan hade hört om en kille som hittat en plånbok. Men han är borta på affären. Efter en kort biltur med en illaluktande sopgubbe och senare hans något förfriskade kollega har jag plonkan tillbaka.
Jag lyckades hitta några rand i väskan och i bilen till gubbarna. Kanske var det nån av dem som länsat plonkan på de kontanter,  2-300 rand kanske, som jag hade men det vet jag ju inte och huvudsaken är att jag har allt annat som fanns i den. Puh!
Receptionisten kunde inte fatta att jag fick tillbaks den.

Recommended Posts