Ännu ett hot från Afrika

Vet de verkligen vad de sysslar med?

Vet de verkligen vad de sysslar med? Kanske borde de låta folk i rika länder hålla på med datorer och återgå till mindre hotfulla aktiviteter.

Fick mail från en svensk blogg som undrade om vi ville debattera hot från afrikanska botnät. Jag vet inte ens vad ett botnät är för nåt, associerar mest till Boten Anna. Men på bloggen står såhär:
”I en hisnande artikel på Foreign Policy.com skriver Franz-Stefan Gady att alla miljontals dåligt skyddade datorer i Afrika utgör ett potentiellt botnät som kan sänka världens tio ledande ekonomier med några knapptryckningar.  Det är knappast sannolikt, tror vi.”
Resonemanget som diskuteras är att Afrikas datorer är så dåligt skyddade och fulla med virus att de kan användas för att skicka spam och annat ont mot världens ledande ekonomier.
Ah, ett nytt hot från Afrika alltså. Sjukdomar, flyktingar, Nigeriabrev och nu spam och överbelastningsattacker, allt mot de stackars rika länderna och de ledande ekonomierna. Om dessa ledande ekonomier hade haft ett lite större intresse av att utveckla hela världen istället för att exploatera somliga för att göra andra äckligt rika hade flera av dessa problem inte behövt vara något hot. Samma sak gäller för de flesta afrikanska eliter förresten.

Artikeln i Foreign Policy
Inlägget på Bineros blogg

Recommended Posts