AGERA och Systembolagets replik

Nu är mötena slut, Sikhula Sonke ska snart ta planet hem till Sydafrika och jag ska ta lite ledigt. Men först måste jag tipsa om Systembolagets replik i G-P idag. Presschefen Lennart Agén skriver att ett av målen med resan till Argentina och Chile var att träffa ”representanter från lokala organisationer, bland annat fackföreningar. Då är det ju tur att vi finns och kan assistera, för annars skulle det bli tunt med den saken.

En annan sak som hänt är att nya AGERA blivit klar och ligger i din brevlåda. Iallafall om du är medlem eller givare till Afrikagrupperna. Om inte kan du ordna den saken här. I detta nummer kan du bland annat läsa fackaktivisten Emil Boss krönika om lantarbetare och Lort-Sverige:
”Du och jag kan inte föra lantarbetarnas kamp men vi kan stödja deras strävan efter inflytande i uppförandekoden. Vi kan också påminna om att det finns ett nytt ”Lort-Sverige”, där villkoren bakom produkterna är lika usla, även om statarlängorna ligger längre bort från butikerna. Som konsumenter kan vi också visa att vi är beredda att betala mer för vinet om det innebär att lantarbetarna släpps in i arbetet med uppförandekoden.”

Emil är på väg hem men kommer snart att utveckla krönikan här på bloggen, så titta in snart igen!

Bli medlem i Afrikagrupperna
Stöd vårt arbete med ett bidrag

Recent Posts