Världsaidsdagen på Kulturhuset i Stockholm med Alexia Naris från Namibia

Alexia Naris

Alexia Naris

På Världsaidsdagen den 1 december deltar afrikagruppare i hela landet för att sprida kunskap och öka medvetenheten om hiv. Lokalgruppers och enskilda medlemmars engagemang är oerhört viktigt för att vi tillsammans ska nå ut med våra budskap. Om du befinner dig i Stockholm på söndag har du möjlighet att träffa och lyssna på vår gäst Alexia Naris från Namibia. Hon deltar på evenemanget på Kulturhuset med sin berättelse om varför hiv angår och berör oss alla. Se programmet nedan.

Röda bandet är den globala symbolen för kampen mot aids. Den står för solidaritet med människor som lever med hiv. På många håll i världen är röda bandet fortfarande en av de mest välkända symbolerna och fortsätter vara en viktig kraft i ansträngningar att öka allmänhetens kunskap om hiv. Tyvärr verkar detta inte längre vara sant i Sverige. Här vet alla numer vad det rosa bandet står för, men man verkar ha glömt bort det röda originalet. Vi vet för lite om hiv. Det pratas för lite om hiv. Det vill Afrikagrupperna ändra på. Hiv berör oss alla. Visa ditt stöd genom att köpa röda bandet i Afrikagruppernas gåvoshop.

Välkommen till World Aids Day 2013 på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm! Söndag 1 december kl 13.00-16.30 blir det föreläsningar, teater och film med fokus på hiv. Välkommen att lära, lyssna och reflektera!

Program:
13.00 Hiv nu och då! Hans Nilsson, Posithiva gruppen.
13.30 Aids and me – a personal story about why HIV is an issue for all. Alexia Naris, Afrikagrupperna (föreläsningen hålls på engelska).
14.15 Att leva positivt – om ett hivprojekt i Zimbabwe. Hanna Majanen, sjuksköterkska, Läkare utan gränser.
15.00 Teater: ”Andra märker ingenting” – en dramatisering av elever från Södra Latins teaterlinje under ledning av lärare Antonio Alonso.
15.30 Att vara anhörig till personer som lever med hiv. Cynthia, Kamratföreningen Oasen.
15.50 Filmpremiär: ”Hemligheten”. En film om Daniel och hans liv med en livslång sjukdom, om diskriminering och stigmatisering. Samtal med fotograf och regissör Lars Ekdahl, skådespelaren Love Lyssarides samt Hiv-Sveriges ombudsman Peter Månehall.
16.30 Avslutning

Lafa bjuder på fika hela dagen. Fri entré. Plats: Biblioteket Plattan.

Titta på vår kortfilm nedan och visa solidaritet med alla som lever med hiv genom att bära röda bandet – på Världsaidsdagen och alla andra dagar!

Recommended Posts