Välkommen till aktivistskolan!

Kom på två dagars intensiv inspiration från södra Afrika och Sverige, 10-11 november, på Kärsögården strax utanför Stockholm.

  • Vill du få inspiration för ditt engagemang?
  • Vill du lära dig mer från aktivister både från Sverige och andra delar av världen?

Välkommen då till aktivistskolan och ett fullspäckat program om hur du kan engagera dig för en rättvis värld! Här får du inspiration för att utveckla ditt engagemang och dina egna projekt.

Årets tema på aktivistskolan

Vem har rätt till schysta levnads- och arbetsvillkor?

Maria van Driel och Maria Maluleke från sydafrikanska Khanya College berättar om massakern efter gruvarbetarstrejken i Sydafrika. Hur kunde det ske? Hur har civilsamhället reagerat mot regeringens misslyckande och det ökade polisvåldet? Vad kan vi göra i Sverige?

Mzwakhe Mdlalose och Thembani Ngongoma från Abahlali baseMjondolo (Residents of the Shacks) berättar om den framväxande sociala rörelsen för invånarna i Durbans kåkstäder.

Vem har rätt till din kropp?

Alexia Naris från vår samarbetsorganisation Positive Vibes i Namibia delar med sig av erfarenheter och metoder för att bekämpa hiv. Hur kan vi uppmärksamma internationella aidsdagen i Sverige?

Erfarenhetsutbyten och praktiska tips

Dessutom delar andra svenska föreningar med sig av erfarenheter, du får praktiska tips på hur du skriver insändare, påverkar Afrikagruppernas arbete, genomför en aktion och mycket mer!

Så här anmäler du dig

Gratis boende och mat för Afrikagruppernas medlemmar. Endast 300 kronor för dig som inte är medlem. För dig som bor norr om Gävle utgår reseersättning på 500 kronor mot uppvisande av kvitto. Anmäl dig senast 30 oktober till anmalan@afrikagrupperna.se

Start: Lördag kl 9.30 med registrering

Slut: Söndag kl 15

Ange följande i din anmälan:

  • Om du sover över både fredag och lördag, eller bara lördag.
  • Om du är vegan eller har någon matallergi (all kost är vegetarisk).
  • Om du är medlem i Afrikagrupperna.

Kan du inte komma? Lugn, aktivistskolan går även:

  • Den 8 november kl 18-21, Bohusgatan 25 T-bana Skanstull, Stockholm
  • Den 10-11 november, Kärsögården utanför Stockholm. Anmäl senast 30 oktober
  • Den 13 november kl 18-21, Tryckeriet, Rolfsgatan 7B, Malmö
  • Den 14 november kl 18-21, Viktoriahuset, Linnégatan 21, Göteborg!
  • Den 15 november kl 18, filmvisning av Dear Mandela, en dokumentär om Abahlali baseMjondolo, Frölunda Kulturhus i samarbete med Antirasistiska filmdagar.
Recommended Posts