Nu på lördag: Världsaidsdagen

Det globala temat för Världsaidsdagen är ”På väg mot noll: Inga nya hivinfektioner. Ingen diskriminering. Inga aidsrelaterade dödsfall.” Afrikagruppernas månadslånga hivkampanj avslutas den 1 december då vi uppmärksammar hiv på olika sätt:

Stompin’ for Africa!
Är du i Stockholm på lördag eftermiddag? Kom då till Kulturhuset och därefter Sergels Torg!

På Kulturhuset i Stockholm pratar Afrikagruppernas ordförande Janne Nordstedt om relationen mellan sexualitet, jämställdhet och hiv i södra Afrika: ”På väg mot noll – var tog sexualiteten vägen i preventionen?” klockan 14:00. Läs mer om hela arrengamanget här.

I samarbete med Fryshusets Dans2or och dansgruppen The Groove Summit arrangerar Afrikagrupperna dansuppvisningen Stompin’ for Africa på Sergels torg klockan 16:30. Dansuppvisningen är inspirerad av musikkonceptet STOMP.

I slutet kommer allmänheten att få chansen att få prova att skapa rytmisk musik bara med hjälp av kvastar och grytlock. Grupperna leds och koreograferas av Ana Strandberg.

Här nedan kan du se Fryshusets Dans2or och dansgruppen The Groove Summit öva inför framträdandet:

Vi avslutar manifestationen på Sergels torg med att skicka upp 100 ljuslyktor i skyn. Kom och skicka upp en lykta du med!

Vi lever alla med hiv
Är du i Göteborg på lördag? Kom då till Röhsska museet!

Vernissage kl: 13.00. World Aids Day-nätverket i Västra Götaland har sedan 2008 uppmärksammat dagen på olika sätt och i år har nätverket tagit steget in på Röhsska museet. Genom en utställning som öppnar 1 december gestaltas historien över hur hiv har framställts i media de senaste 30 åren.

Runt om i landet
Afrikagruppernas medlemmar uppmärksammar även Världsaidsdagen i Malmö, Uppsala, Umeå och Örebro. Klicka här för att se tid och platser.

Vi hoppas att vi möts på lördag! Du kan också visa ditt engagemang och stöd för vårt hivarbete i södra Afrika genom att bidra till insamlingen på Better Now! Klicka här för att ge ett bidrag.

Recent Posts