Konstnär säljer antirasistiskt verk till förmån för Afrikagrupperna

Galleriet Arrivals och Nöjesguiden har under våren drivit projektet #återvinnsverige där gamla valsedlar från Sverigedemokraternas valkampanj inför EU-valet återanvändes för att göras om till konst.
– Tanken var att vända någonting fult till någonting fint. Jag ville vända dessa fula åsikter och låta pappret få ett nytt liv och bli något annat, någonting vackert, säger konstnären Peter Jeppson, en av deltagarna i projektet.

Peter Jeppsons "Alla former, alla färger"

Peter Jeppsons ”Alla former, alla färger”

I hans verk ”Alla former, alla färger” slår han ett extra slag för hbtq-personers rättigheter i den antirasistiska kampanjen. 50 signerade exemplar finns nu till salu för 700 kronor styck på Arrivals.se och intäkterna kommer att oavkortat skänkas till Afrikagrupperna.

Tidigare hade han startat ett privat projekt där han varje månad lärde sig om en ny organisation till vilken han sedan skänkte 100kr.
– När jag lärde mig om Afrikagrupperna kändes det väldigt intressant och föll mig direkt i smaken, speciellt arbetet för utsatta kvinnors rättigheter. Jag hade just skänkt 100 kr men kände att jag ville göra mer, berättar han.

För Peter Jeppson var det inte ett alternativ att välja någon av det största och mest välkända organisationerna i Sverige.
– Jag ville ta tillfället att kunna lyfta fram en mindre organisation som är väl värd att synas för det arbete de gör.

Vi på Afrikagrupperna tycker det är viktigt i dagens politiska klimat att ta ställning mot främlingsfientlighet och är väldigt glada att Peter Jeppson valt att lyfta fram oss som organisation.

Ni hittar Peter Jeppsons verk och mer information om kampanjen #återvinnsverige på arrivals.se och peterjeppson.se.

Recommended Posts