Afrikagruppernas budskap om Rättvis vinhandel hördes under Almedalen 2012

Förra veckan samlades politiker och representanter för företag, myndigheter och civilsamhället i Visby på Gotland för årets höjdpunkt, politikerveckan i Almedalen. Fast, sanningen och säga, Almedalen är numera så mycket mer än politikervecka jämfört med vad det var för inte så många år sedan. I Almedalen 2012 arrangerades över 1 800 evenemang, inklusive paneldebatter, diskussioner och presentationer under några få dagar, och över 600 journalister var där för att rapportera.

Att närvara i Almedalen är onekligen viktigt och därför var Afrikagrupperna på plats för att förmedla våra budskap, lyfta frågor och skapa debatt om ämnesområden som inte får den uppmärksamhet de bör få, och ifrågasätta den politik som förs relaterat till de frågor och teman vi driver. I Almedalen 2012 fokuserade vi på att förmedla vårt budskap om rättvis vinhandel.

Här är en presentation om Afrikagruppernas arbete i Almedalen 2012.

Som du säkert vet driver vi kampanjen ”Rättvis Vinhandel” för att Systembolaget och svenska vinimportörer ska ta större ansvar för lantarbetares situation på vingårdar i länder som Sydafrika, Chile och Argentina. Du kan läsa mer om kampanjen här.

Recommended Posts