Visa ditt företagsengagemang. Ditt stöd hjälper oss i vårt arbete för rättvis handel, rättvisa levnadsvillkor, att stoppa spridningen av hiv och att skapa en rättvis värld i södra Afrika.
[easy-social-share buttons=”facebook,twitter,mail,love” counters=”0″ counter_pos=”left” total_counter_pos=”left” sidebar_pos=”left” hide_names=”no”]
Bokpaket
Bokpaket
5 000 kr motsvarar inköp av 20 bokpaket.
Böcker är framtiden
Böcker är grunden för både utbildning och demokratiutveckling men i dagens Zimbabwe är böcker en bristvara. En gåva på 5 000 kr från ert företag gör att Afrikagrupperna kan göra det möjligt för vår lokala partnerorganisation, ABDO, att distribuerar böcker, starta bibliotek och hålla utbildningar för befolkningen på landsbygden i Zimbabwe och därmed ge dem möjlighet till en bättre framtid.
Mikrokrediter
Mikrokrediter
10 000 kr motsvarar inköpet av 500 kycklingar.
Stöd till att starta eget
Genom utbildningar och stöd till i inkomstgenererande aktiviteter kan kvinnor starta en egen rörelse. I fattiga områden betyder detta att familjer både får tillgång till näringsriktig mat att äta och en inkomstkälla genom kycklinguppfödning och äggförsäljning.
En gåva på 10 000 kr från ert företag gör det möjligt för Afrikagrupperna att stödja organisationer som arbetar med landsbygdsutveckling i södra Afrika och ge människor chans till ett bättre liv.
Matpaket
Matpaket
15 000 kr motsvarar inköp av 100 matpaket till personer med AIDS.
Matpaket som räddar liv
Ett matpaket förväntas täcka basbehovet för en familj under en månads tid. Det innehåller 10 kilo majsmjöl, 2 liter matolja, 5 kilo bönor, 2 kilo socker, 1 kilo salt, 5 kilo ris och en tvål.
En gåva på 15 000 kr från ert företag ger Afrikagrupperna möjlighet att stödja organisationer som bl.a. arbetar med hemsjukvård. För personer som insjuknat i aids är en näringsriktig kost nödvändig eftersom den leder till ett förbättrat hälsotillstånd och gör det möjligt att ta bromsmediciner.

Ert företag kan stödja vårt arbete på flera sätt.

Bli vår företagsvän

Som företagsvän bidrar ditt stöd direkt till att Afrikagrupperna kan fortsätta arbeta med utvecklingsarbete i södra Afrika. Som företagsvän kan ditt företag välja ett intresseområde bland Afrikagruppernas tre temaområden som ni får information om.

Som Afrikagruppernas företagsvän får du:

 •  Givarbanner ”Företagsvän” att använda under ett år
 • Tack i tidningen Agera
 • Företagslogo samt beskrivning av samarbetet på afrikagrupperna.se
 • Prenumeration på digitalt nyhetsbrev samt på tidningen Agera
 • Tackdiplom


Investering från 10 000-49 999 kr per år

Bli vår företagspartner

Som vår företagspartner kan ditt företag nå våra målgrupper, och visa att ni stödjer arbetet för en mer rättvis värld. Ditt företag kan välja ett eget partnerprojekt som ni får löpande information om.

Som Afrikagruppernas företagspartner får du:

 • Givarbanner ”Företagspartner ” att använda under ett år
 • Redaktionell text i tidningen Agera (beskrivning av samarbetet och tack för gåva)
 • Företagslogo samt beskrivning av samarbetet på afrikagrupperna.se
 • Prenumeration på digitalt nyhetsbrev samt på tidningen Agera
 • Tackdiplom
 • Presentation av Afrikagruppernas arbete på företaget

Investering från 50 000-99 999 kr per år

Så här används din gåva

Afrikagrupperna arbetar långsiktigt med lokala organisationer i våra samarbetsländer. Dels genom direkta utvecklingsprojekt men också genom att bygga upp kompetens- och organisationskunskap.

Afrikagrupperna är en ramorganisation till Sida. Det innebär att vi får stöd från Sida för våra projekt och vår verksamhet i Sverige och i Afrika. För att kunna genomföra arbetet behöver vi samla ihop 10% av det vi får från Sida.

Det är viktigt att komma ihåg att det som kan tyckas som en mindre summa för oss är i allra högsta grad viktig, ibland livsviktigt, för människor i södra Afrika.

Ge en gåva och stöd vårt viktiga arbete!

Har du önskningar om skräddarsydda lösningar eller företagsrelaterade frågor? Hör av dig till mig:

nathalia.lucas@afrikagrupperna.se
 08-442 70 76

Boel Johnsson
Insamling

Afrikagrupperna  har 90-konto och följer svensk
Insamlingskontrolls regler för insamlingsverksamhet.

Företag som stöder vårt arbete