Afrikagruppernas praktikanter i södra Afrika!

Fram tills november har Afrikagrupperna tre praktikanter på våra kontor i södra Afrika. Förutom att delta i Afrikagruppernas vardagliga arbete kommer de att blogga och skriva artiklar för att hålla oss uppdaterade om vad som händer i de respektive länderna. Detta kan inkludera allt från ländernas kultur och politik till hur vi på Afrikagrupperna jobbar samt vad våra partnerorganisationer gör på plats. Det kommer att ske mycket på bloggen de närmaste månaderna så se till att följa våra praktikanters arbete och ta del av deras upplevelser. Nedan följer en presentation av våra nya skribenter:


10735988_831550450222303_1863153070_nSkribentprofil

Karin Nordlöf, 26

Jag är praktikant på Afrikagruppernas kontor i Bulawayo, Zimbabwe. Mitt skrivande kommer mestadels fokusera på de frågor som Afrikagruppernas partnerorganisationer i Zimbabwe driver. Dessa omfattar bland annat hiv/aids, jämställdhet, utbildning och sjukvård. Zimbabwe är ett land som från ett internationellt perspektiv sällan beskrivs i positiva ordalag och det finns en mycket dömande attityd gentemot landet som helhet. Jag tycker att det är viktigt att visa att Zimbabwe är mer än så. Därför kommer jag att göra mitt bästa för att bloggen ska återspegla de positiva aspekterna med landet och vad zimbabwier själva tycker om sitt land.

/Karin

 


20140727_155604Skribentprofil
Sofie Sjöstrand, 25
Mitt namn är Sofie Sjöstrand och jag kommer att blogga ifrån Maputo i Mocambique. Under tiden som jag är här kommer det att vara val så mycket av det jag skriver kommer att handla om det. Förutom valet kommer jag att fokusera på Sexuell och Reproduktiv Hälsa och Rättigheter (SRHR) vilket är en av mina personliga hjärtefrågor och ett ämne som är mycket relevant för Afrikagruppernas arbete i Mocambique. Dessutom kommer jag självklart att dela med mig av det jag lär mig under min tid här, allt ifrån att laga traditionell mat till teaterbesök och vardagsliv. Jag ser fram emot en intressant och spännande tid tillsammans med er läsare. Har ni f
rågor eller synpunkter på mina inlägg får ni jättegärna fråga eller dela med er.
Kanimambo
Sofie

ricky-bloggSkribentprofil

Rickard Strandberg, 24
Jag är född i Västerås, men uppvuxen i Lissabon, Portugal, och är praktikant hos Afrikagruppernas partnerorganisation UNAC (União Nacional de Camponeses) i Maputo, Moçambique. UNAC är en rörelse som representerar lokala bönder genom att stödja och kämpa för deras rättigheter, försörjning och matsuveränitet i landet – särskilt genom att fördöma det ökande markrofferi-fenomenet i Moçambique. Under min tid i Moçambique kommer jag att fokusera på frågor som rör naturresurser, hållbar utveckling, miljörättvisa, jordreformer, politiska, sociala och kulturella rättigheter, samt lokal försörjning, matsäkerhet och suveränitet. Förutom att skriva om dessa ämnen, hoppas jag också kunna fokusera på andra teman som den lokala musikscenen, litteratur, och konst.
Mvh,

Rickard


Recent Posts