Oklart om dödskjutning

Polisens version om hur det gick till när den efterspanade Todinho hittades död innehåller flera frågetecken. Enligt polisen sköts Todinho på måndagen men hittades först torsdag förra veckan. Är det möjligt att ett lik ligger fyra dagar i 35-gradig värme mitt i centrala Maputo utan att någon märker av det? Reportrar från tv-kanalen STV besökte platsen och talade med några säkerhetsvakter som jobbade natten innan Todinhos kropp påträffades. Enligt vakterna stannade en toyota vid platsen runt midnatt, tätt därpå hördes 3 skott. Några minuter senare kom en större bil och hämtade två män som steg ur den första bilen. Vakterna kontaktade sin chef som i tur ringde polisen.
En anonym poliskälla berättade för STV att poliser fann Todinho hos en släkting men istället för att föra honom till polisstationen avrättade de honom i bilen. Dock är poliskällor inte alltid pålitliga, för en tid sen hävdade en polis att Anibalzinho gripits i Namacha redan dagen efter fängelseflykten. Det visade sig vara helt ogrundat.
Trots STV:s inslag så fasthåller polisen vid den ursprungliga berättelsen av hur det gick till och anser fallet som avslutat.

Recent Posts