Intervjuer

Här kommer en liten uppdatering. I fredags åkte vi runt för att leta reda på de där dokumenten som hade försvunnit. Först åkte vi till något slags kontor, dokumenten var inte där. Därefter gick och gick vi i stekande sol genom en bairro där husen hade stora gårdar med fina träd, för att gå till skolan där dokumenten skulle vara. Först hade vi lite problem med att hitta skolan, och när vi kom dit var inte den vi skulle prata med där. Så det var bara att ta chapa tillbaka till staden. Runt lunchtid, vilket innebar att alla var smockfulla. Vi väntade och väntade men till slut var det bara att ta en som såg okej ut, första biten innan några skulle gå av stod jag och trodde jag skulle ramla av – men jag höll i och klarade mig! Men det var läskigt, hädanefter blir det taxi om jag behöver åka runt de tiderna.

Helgen spenderade jag i min gamla lägenhet i Bairro Coop, vid polen på Skandinaviska Skolan, på diverse födelsedagskalas och avslutade med en middag vid stranden i söndags. En bra helg!

Igår gjorde jag den första intervjun, eller fokusgruppen, och idag den andra. Igår tre tjejer och idag tre killar. Tjejerna pratade bara i 17 minuter, och killarna i ungefär 50, vilket innebär att jag har mycket att transkribera och mycket material till arbetet. Igår åkte vi även vidare för att få tag på det där dokumenten. De var inte där igår heller, men den ansvarige skrev i alla fall under en kopia som vi hade med oss. På vägen hem gick vi till chapa-bytesplatsen istället för att åka de smockfulla dit. Idag har jag varit med på två lektioner också, den första i Engelska och den andra i Geografi (tror jag). På engelska-lektionen var det runt 60 elever, klassrummet var varmt, stort, med öppna fönster vilket innebar mycket oljud.  Återkommer med reflektioner när jag har fått se lite mer. När det gäller chapa-åkandet har det gått bra de här dagarna, ser till att åka när de inte är överfulla och åker inte heller särskilt långt.

Recent Posts