Glöm Peppes bodega!

Träffa vänliga människor. Chilla på paradisstränder där havet och himlen förenas i en ljusblå horisont. Upptäck en orörd undervattensvärld som erbjuder snorkling och dykning i världsklass; upplev fantastiska korallrev och se sköldpaddor, bläckfisk, hajar, delfiner, djävulsrockor, valhaj och den fridlysta sjökon. Ät dagsfärsk fisk serverad med piri piri på små restauranger med livemusik. Vila under vajande palmer. Bada i turkost vatten.

Moçambiques unika kombination av bush och kust erbjuder såväl äventyr som möjlighet till löjligt lata dagar i solen. Tröttnar du på safari och friluftsliv väntar Maputos storstadspuls med löfte om sen hemgång från nattklubben. Njut av jamsessions på bakgator och förlora dig i en spännande kulturell mix av afrikanskt, portugisiskt och arabiskt. Gå på marknader. Beskåda arkitekturen som avslöjar att landet var en portugisisk koloni i nästan 500 år och drick en iskall öl på en uteservering. Känn magin.

I dagsläget står turismen för endast 1,5 procent av bruttonationalprodukten trots landets enorma potential. Krigshärjad historia och fattigdom har avskräckt resenärerna men framtiden ser ljus ut, Moçambique är tveklöst en av Afrikas uppkomlingar. 2500 kilometer lång kust, som oexploaterad löper längs Indiska oceanen, talar sitt tydliga språk.

Recent Posts