Boletim Unac

Alldeles snart ska jag åka till tryckeriet med nya numret av Unac:s medlemstidning. Det är alltid lika frustrerande de sista dagarna med att få ihop den, och det är alltid lika skönt att lämna ifrån sig den färdiga versionen. Ett krångelmoment är att skribenterna befinner sig långt, väldigt långt, från oss på redaktionen – de flesta utan telefontäckning (såklart har de heller inte internet). Ändå är det oftast texterna från kontoret här i Maputo som sinkar arbetet med ständiga förseningar…vilket är lite intressant.

Störst bekymmer är dock alltid bilderna. Unac har inte råd att köpa kameror till alla 20 korrespondenter. När vi får texter från provinserna måste vi gå igenom arkivet och hoppas att några bilder passar in både geografiskt och tematiskt. Sådan tur har vi långtifrån alltid. Därför är tyvärr är en stor majoritet av våra publicerade bilder tagna av min kamera, antingen under någon tjänstesresa eller bara härifrån Maputo. Ingen bra lösning alls egentligen, men alternativet att inte publicera bilder alls är betydligt värre. Då skulle tidningen bli alldeles för trist och nästintill oläsbar. Förhoppningsvis kan Unac köpa ett gäng kameror i framtiden.

Nya numret har fokus på översvämningarna i de centrala provinserna samt polisens ingripande under manifestationen i Manhiça.

Recent Posts