Evenemang arkiv - Sida 2 av 27 - Afrikagrupperna Evenemang arkiv - Sida 2 av 27 - Afrikagrupperna

Läs mer om

Hem » Evenemang
Laddar Evenemang

Tidigare Evenemang

Evenemang Search and Views Navigation

Evenemang Views Navigation

mars 2019

Frö- och sticklingsbyte

mars 24 @ 13:00 - 15:00
Göteborgs botaniska trädgård, Carl Skottsbergs Gata 22A
Göteborg, 413 19 Sverige
+ Google Map

24 mars i Floras rike. Kom och byt med varann! Göteborgs Afrikagrupp är på plats på Botaniska denna dag. Dags för en ny odlingssäsong. Får du alltid halvfulla fröpåsar kvar varje vår? Kom och byt dem mot andras på Botaniskas fröbytardag! Du kan även byta rotade sticklingar och få nya spännande växter med dig hem. Trädgårdsmästare finns på plats för att berätta hur du tar sticklingar och hur du lyckas med din sådd. Vi delar ut recept på Botaniskas egna…

Mer information »

april 2019

Afrikagruppernas styrelsemöte 7

april 6 @ 12:00 - april 7 @ 14:00
Solidaritetshuset i Stockholm, Tegelviksgatan 40
Stockholm, 11641
+ Google Map
Gratis

Board meeting 7 Lördag 12:00-18:00, söndag 8:30-14:00 (obs, kan variera något) Alla styrelsemöten är öppna för Afrikagruppernas medlemmar, enligt våra stadgar 9.5: "Medlemmar har närvaro- och yttranderätt på styrelsemöten, men ej rösträtt." Meddela gärna i förväg att du kommer till: nike.dahlskog@afrikagrupperna.se och medlem@afrikagrupperna.se Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40 116 41 Stockholm Varmt välkomna!

Mer information »

Författarsamtal om Västsahara Inifrån

april 8 @ 18:00
Kramfors bibliotek Kramfors, Sverige + Google Map

Författarsamtal med Johan Persson om hans och Anna Roxvalls bok ”Västsahara inifrån” - berättelsen om Afrikas sista koloni. Johan Persson och Martin Schibbye har även skrivit boken “438 dagar” – om de dagar de satt fängslade i Etiopien för sökandet efter sanningen bakom den blodiga jakten på olja.

Mer information »

Stickling/fröbytardag med Afrikagrupperna och Växtgäris

april 14 @ 11:00 - 14:00
ABF Stockholm, Sveavägen 41
Stockholm, Sverige
+ Google Map

Afrikagrupperna och Växtgäris ordnar tillsammans en stickling/fröbytardag. Så ta med dig fröpåsar och sticklingar för att byta. För varje fröpåse/stickling som du lämnar in får du ta en fröpåse/stickling. Har du inget att byta får du ta av det som blir över på slutet. 🌱 Vi kommer även att ha några föreläsningar för att berätta om rätten till fröer och om fellow odlingsgäris i Södra Afrika. Visste du till exempel att 60–80 % av världens bönder är kvinnor. De kvinnliga…

Mer information »

Kongo Kinshasa – världens mest glömda humanitära kris

april 17 @ 18:30 - 20:00
Göteborgs Litteraturhus, Lagerhuset, Heurlins plats 1
Göteborg, Sverige
+ Google Map

Ebola-drabbade Kongo Kinshasa inrymmer en av de största bortglömda humanitära kriserna i världen. Det är en kris som pågått under decennier och som de senaste åren drastiskt försämrats. Miljoner är på flykt inom landet och hundratusentals har flytt till grannländerna. Sjukdomar, undernäring, och övergrepp i olika former drabbar fruktansvärt många. Ulrika Blom Mondlane kommer att prata om situationen och utvecklingen i Kongo och hennes arbete som chef i det humanitära arbetet då resurserna inte räcker till. Föreläsningen äger rum på…

Mer information »

maj 2019

Fairtrade Challenge

maj 11 @ 13:00 - 16:00
Allsta Gård Ådalen, + Google Map

Välkommen till Fairtrade Challenge på Allsta Gård Lördag 11 maj kl 13 - 16 Söndag 12 maj kl 13 - 16 Allsta Gård ordnar Fairtrade-fika och Ådalens Afrikagrupp säljer Fairtrade-varor. - medarrangör NBV.

Mer information »

Fairtrade Challenge

maj 12 @ 13:00 - 16:00
Allsta Gård Ådalen, + Google Map

Välkommen till Fairtrade Challenge på Allsta Gård Lördag 11 maj kl 13 - 16 Söndag 12 maj kl 13 - 16 Allsta Gård ordnar Fairtrade-fika och Ådalens Afrikagrupp säljer Fairtrade-varor. - medarrangör NBV.

Mer information »

Välkommen till Gävle Afrikagrupps årsmöte

maj 12 @ 16:00
Färnebo Folkhögskola

Söndag 12 maj kl 16.00 på Färnebo Folkhögskola i Gävle i Baltic-huset. Adress: Holmparken 1 (bredvid Brandstationen) Vi bjuder på fika. Program förutom årsmötesförhandlingar: • Vi pratar om situationen för bönder i södra Afrika, vem ordnar mat på bordet och vem har makten över maten? Läs mer om Fröaktionen på www.afrikagrupperna.se • Elisabeth rapporterar om situationen i Moçambique efter cyklonen. • Irene berättar från sin Sydafrika-resa 2017 och betydelsen av Fair Trade Frökort och smycken från södra Afrika finns att…

Mer information »

Boklansering Mia Couto – Havet vill ha mig

maj 13 @ 17:00 - 20:00
Mäster Olofsgården, Svartmangatan 6
Stockholm, Sverige
+ Google Map

HAVET VILL HA MIG (Mar me quer på portugisiska) Lanseringen kommer att äga rum på Mäster Olofsgården, Svartmangatan 6 nära Stortorget i Gamla Stan, Stockholm. Välkommen! Datum och tid: Måndag 13 maj 17 - 20. Bokens illustratör João Nasi Pereira kommer att närvara med några av sina verk.

Mer information »

Informationsmöte om Afrikagrupperna

maj 14 @ 18:00
NBV, Ringvägen 5, Kramfors, Ringvägen 5
Kramfors,
+ Google Map

Ådalens Afrikagrupp presenterar Afrikagrupperna och det lokala Afrikagruppsarbetet i Ådalen. Smörgås, kaffe och te. Försäljning av fair trade-varor.

Mer information »
+ Exportera evenemang
Kontakta oss!

Hör av dig till oss om du undrar något om vår verksamhet, insamling eller hur du blir medlem.

Not readable? Change text. captcha txt