Världspremiär för filmen Dream House Dreams - Afrikagrupperna Världspremiär för filmen Dream House Dreams - Afrikagrupperna

Världspremiär för filmen Dream House Dreams

Hem » Evenemang » Världspremiär för filmen Dream House Dreams
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Världspremiär för filmen Dream House Dreams

28 januari 2018 @ 11:45 - 3 februari 2018 @ 20:30

Denna film ingår i Dreams and Desires.

Missa inte detta!

Under Göteborg Film Festival kommer RåFILMs Dream House Dreams ha världspremiär. RåFILM är ett filmkollektiv som belyser samhällsfrågor, ifrågasätter normer och verkar för social rättvisa. De medverkade bland annat under vår medlemsträff i december och visade trailern till deras film 3 Stolen Cameras.

Handling:
Som en del av kampen mot apartheid togs tio principer fram för att skapa ett mer rättvist samhälle. Efter generationer av diskriminering från både kolonialmakter och staten skulle folket äntligen få ta del av landets rikedomar. Folket skulle få riktiga hem. Kåkstäder skulle rivas för att ge plats till de nya husen.

På landsbygden i Östra Kap-provinsen bor Noyoyo. Hon är en av de som ska vara lyckliga. Efter många år av att bo i olika kåkskjul får vi följa med henne dagarna då hon ska få flytta in i ett av de statsbyggda husen. Men allt blir inte som hon tänkt. När hon väl har bott i huset förstår hon hur dåligt huset är byggt. Det finns ingen isolering, långa spricker i väggen och räkningarna för elen börjar trilla in.

I en av de största kåkstäderna utanför Kapstaden bor Noncedo. Hon och andra i området har försökt sätta tryck på politikerna för att få igång byggnationen av hus. Men än så länge har de bara fått tomma löften om att processen ska börja. Hon inser att inget kommer hända utan en kamp. Så hon börjar planera

”Över tjugo år har gått sedan de första fria valen i Sydafrika. Noyoyo skall äntligen flytta in i sitt nya hus. Noncedo bygger en barrikad i kampen för bättre boende. Om hopp och desillusion och hur apartheid fortsätter existera tjugo år efter regimens fall.”
– Maja Kekonius – Göteborg Film Festival

Visningar
-> Söndag 28 januari, 11:45, Haga 1
-> Måndag 29 januari, 10:00, Haga 1
-> Lördag 03 februari, 18:30, Haga 1

Denna film ingår i filmpasset Dreams and Desires, och du kan tyvärr inte köpa biljett till en enskild föreställning.

Läs mer om filmen hos RåFILM

Detaljer

Börjar:
28 januari 2018 @ 11:45
Slutar:
3 februari 2018 @ 20:30
Pris:
Denna film ingår i Dreams and Desires.
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
,
Webbplats:
https://program.goteborgfilmfestival.se/events/dream-house-dreams
Kontakta oss!

Hör av dig till oss om du undrar något om vår verksamhet, insamling eller hur du blir medlem.

Not readable? Change text. captcha txt