Uppstartsmöte Stockholms Afrikagrupp - Afrikagrupperna Uppstartsmöte Stockholms Afrikagrupp - Afrikagrupperna

Uppstartsmöte Stockholms Afrikagrupp

Hem » Evenemang » Uppstartsmöte Stockholms Afrikagrupp
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Uppstartsmöte Stockholms Afrikagrupp

6 september 2017 @ 18:00 - 19:00

Vill du lära dig mer om vad som händer på den afrikanska kontinenten och hur vårt handlande påverkar människor i länder i Afrika? Brinner du för rättvisa och solidaritet? Då borde du komma på vårt första möte för i höst onsdagen 6:e september!

Efter att lokalgruppen varit inaktiv ett tag, ska vi nu äntligen starta upp den – och vi behöver fler aktiva!

På detta första möte kommer vi gå igenom lite vad Afrikagrupperna är för organisation, vad vi arbetar för samt vad vi på lokalnivå kan göra på att stötta människor i Södra Afrika.

Hittills är tanken att vi ska fokusera på två olika projekt i höst:

Diamantindustrin – I våras tog Swedwatch tillsammans med Afrikagrupperna fram rapporten ”Childhood Lost – Diamond mining in the Democratic Republic of the Congo and weaknesses of the Kimberley Process” som handlar barnarbete i diamantindustrin. Fotografen Kalle Bergbom från Swedwatch har fotograferat bilderna till rapporten. Vår tanke är att vi ska göra en fotoutställning med korta texter som vi kommer ställa ut på några platser i Stockholm. Utställningen ska även vandra och ställas ut i andra städer i samarbete med några andra lokalgrupper.

Rättvis vinhandel – Lantarbetares situation på vingårdar i Sydafrika har länge varit ett ämne som Afrikagrupperna arbetat med. Tanken här är att göra lite mer ”aktivistiga” aktiviteter, exempelvis dela ut flygblad utanför Systemet, ha en vinprovning, massmaila Systembolaget etc.

Sen är självklart alla förslag på vad annat vi kan jobba med välkomna! Kanske har du någon fråga som du brinner extra för? Tveka då inte att ta upp den!

Tanken är att vi framöver kommer att träffas en gång varannan vecka. Vi har tidigare kört på onsdagar kl 18:00 i Solidaritetshuset, men det är flexibelt utifrån när folk har möjlighet att komma.

Anmäl er gärna på Facebook- evenemanget!

Vi ses på onsdag. Hjärtligt välkommen!

Plats

Solidaritetshuset i Stockholm
Tegelviksgatan 40
Stockholm, 11641
+ Google Map
Kontakta oss!

Hör av dig till oss om du undrar något om vår verksamhet, insamling eller hur du blir medlem.

Not readable? Change text. captcha txt