Stödet till kvinnor i Etiopien och Brytpunkter för Afrika? - Afrikagrupperna Stödet till kvinnor i Etiopien och Brytpunkter för Afrika? - Afrikagrupperna

Stödet till kvinnor i Etiopien och Brytpunkter för Afrika?

Hem » Evenemang » Stödet till kvinnor i Etiopien och Brytpunkter för Afrika?
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Stödet till kvinnor i Etiopien och Brytpunkter för Afrika?

10 november 2018 @ 09:30 - 15:00

Gratis

Stödet till kvinnor i Etiopien

Hamlin Fistula Sweden arbetar för att stödja förlossningsskadade kvinnor i Etiopien. Makarna Hamlin, ett läkarpar från Australien, startade verksamheten för mer än 50 år sedan. Avsaknad av mödravård och barnmorskor gör att kvinnor kan drabbas av obstretisk fistula. De har oftast förlorat ett barn i en svår förlossning, blivit inkontinenta och därmed utstötta ur bygemenskapen. De är traumatiserade av av sina erfarenheter och i stor nöd. Genom en operation kan de flesta kvinnorna bli återställda och lämna sjukhuset med hopp och värdighet. Hamlin Fistula Hospital, liksom barnmorskeutbildningen, ligger i Addis Abeba men numera finns flera filialsjukhus i olika delar av landet.

Föreläsaren Kerstin Engle är den svenska stiftelsens ordförande. Tidigare riksdagsledamot med ett stort engagemang för internationellt arbete och kvinnors rättigheter.

Brytpunkter för Afrika? – Röster, Perspektiv, Trender

Bo Rydnert belyser viktiga trender i Sub-Saharan Africa, bl a hur befolkningsökning, ekonomi och ekologi påverkar grunderna för stabilitet, välfärd och demokrati. Exempel från olika länder visar framsteg, risker och pågående utvecklingsprogram.

Bo Rydnert har arbetat sedan 20 år i flera afrikanska länder med små och medelstora företags tillväxt och konkurrenskraft; utbildat i management och internationella standarder på Kampala University; skräddarsyr resor med fokus på kunskap om länders och kontinentens framtida utveckling.

Medverkande: Kerstin Engle och Bo Rydnert Ledare: Staffan Gunnarsson

Anmälan: Hemsida: abf.se/skane – sök på arrangemangsnummer 108039 i sökrutanE-post: johan.bergstrom@abf.se – ange namn på arrangemang samt era uppgifter inkl. personnummer.

Anmälan ska vara oss tillhanda senast 1 november 2018

För mer information eller frågor kontakta 0413-298 81 eller johan.bergstrom@abf.se

Arrangemanget som anordnas av SAFRAN och ABF är kostnadsfritt!

Detaljer

Datum:
10 november 2018
Tid:
09:30 - 15:00
Pris:
Gratis
Evenemang Kategorier:
,

Arrangörer

SAFRAN
ABF

Plats

IOGT-lokalen
Bantorget 5,
Lund, Sverige
+ Google Map
Kontakta oss!

Hör av dig till oss om du undrar något om vår verksamhet, insamling eller hur du blir medlem.

Not readable? Change text. captcha txt