Spring för Västsahara - Afrikagrupperna Spring för Västsahara - Afrikagrupperna

Spring för Västsahara

Hem » Evenemang » Spring för Västsahara
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Spring för Västsahara

januari 24 @ 17:45

Häng med vår löpargrupp på en runda genom södra Stockholm!

Vi startar upp en träningsgrupp här i Stockholm för att träna inför Sahara Maraton (mer information nedan), men också för att umgås och springa i gemenskap. En gång i månaden träffas vi kl 17:45 utanför Emmaus Stockholms second hand-butik på Peter Myndes Backe 8, vid Slussen. Där finns det möjlighet till ombyte (ej tillgång till dusch) och förvaring av väskor. Vi ger oss ut och springer ca 6 km. Passet tar 45-60 minuter och vi avslutar på samma plats. Vi välkomnar alla, oavsett träningsvana. Ingen anmälan krävs.

Även om du inte har möjlighet att delta i Sahara Maraton är du varmt välkommen att delta i vår löpargrupp här i Stockholm. Ju fler desto bättre!

Preliminära datum:
13 september (Stockholm)
27 september (Stockholm & Göteborg)
25 oktober (Stockholm)
29 november (Stockholm)
24 januari (Stockholm)
27 februari (Sahara Maraton i de västsahariska flyktinglägren)

Sahara Maraton:
Den 27 februari 2019 äger Sahara Maraton rum i de västsahariska flyktinglägren. För 18:e året i rad arrangeras loppet i syfte att uppmärksamma att drygt 170 000 människor bott i flyktingläger i öknen i över 40 år. Varje år kommer folk från hela världen för att delta. Vissa kommer för att de hört att det är ett av världens tuffaste maraton då en stor del av sträckan är på sand, vissa kommer för att lära sig mer om ockupationen av Västsahara, men det viktigaste är att alla deltagare springer/går i solidaritet med det västsahariska folket. Det finns möjlighet att springa/gå 42 km, 21km, 10km eller 5km.

Vill du följa med? Hela resan tar cirka en vecka och kommer att kosta omkring 10 000 kr. Sista dagen för anmälan är 16 december 2018. En informationsträff för alla deltagare hålls i januari 2019. Kontakta medlem@afrikagrupperna.se och kampanj@emmausstockholm.se om du vill veta mer eller skicka in en anmälan.

Här hittar du mer information om Sahara Maraton: http://www.saharamarathon.org/en/home-en/

Detaljer

Datum:
januari 24
Tid:
17:45
Evenemang Kategorier:
,

Arrangörer

Afrikagrupperna
Emmaus Stockholm

Plats

Emmaus Stockholm – butik
Peter Myndes Backe 8
Stockholm,
+ Google Map
Kontakta oss!

Hör av dig till oss om du undrar något om vår verksamhet, insamling eller hur du blir medlem.

Not readable? Change text. captcha txt