Är afro-optimismen realistisk och Livsmedelsförsörjning i Afrika - Afrikagrupperna Är afro-optimismen realistisk och Livsmedelsförsörjning i Afrika - Afrikagrupperna

Är afro-optimismen realistisk och Livsmedelsförsörjning i Afrika

Hem » Evenemang » Är afro-optimismen realistisk och Livsmedelsförsörjning i Afrika
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Är afro-optimismen realistisk och Livsmedelsförsörjning i Afrika

13 oktober 2018 @ 09:30 - 15:00

Gratis

SAFRAN – Södra Afrikaföreningen i Skåne – och ABF i samarbete

Är Afro-optimismen realistisk?

Kjell Havnevik analyserar framtidsscenarion utifrån tre parametrar: ekonomisk tillväxt, demografiska förändringar respektive demokratiska perspektiv. Slutsatserna ger en mindre positiv bild än den som under senare år framträtt i forskning och media. Professor emeritus Kjell Havnevik har under 40 år forskat på landsbygds- och jordbruksutveckling, land grabbing, nordiskt och internationellt bistånd, analys och kritik av Världsbankens strategier i Afrika och hur vår kultur och utbildning begränsar våra möjligheter att förstå Afrika och ”den andra”.

Livsmedelsförsörjning i Afrika – hur vet vi att forskningen gör skillnad?

Med FNs Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen som utgångspunkt fokuserar föredraget på förutsättningarna för en intensifiering av jordbruksproduktionen i Afrika. Ett antal angelägna forskningsområden som just nu är prioriterade presenteras och avslutningsvis diskuteras om och hur man kan mäta om forskningen faktiskt gör skillnad och hur man kan arbeta för att öka sannolikheten att den bidrar till en positiv utveckling av livsmedelsförsörjningen.

Föreläsaren Ylva Hillbur är vicerektor, internationella relationer, vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Tidigare jobbade hon i nästan 5 år som ställföreträdande generaldirektör, med ansvar för forskning, vid International Institute of Tropical Agriculture (IITA), som har sitt huvudkontor i Nigeria.

Medverkande: Kjell Havnevik, Ylva Hillbur Ledare: Staffan Gunnarsson

Anmälan: Hemsida: abf.se/skane – sök på arrangemangsnummer 108040 i sökrutan E-post: johan.bergstrom@abf.se – ange namn på arrangemang samt era uppgifter inkl. personnummer.

Anmälan ska vara oss tillhanda senast 4 oktober 2018

För mer information eller frågor kontakta 0413-298 81 eller johan.bergstrom@abf.se

Arrangemanget är kostnadsfritt!

Detaljer

Datum:
13 oktober 2018
Tid:
09:30 - 15:00
Pris:
Gratis
Evenemang Kategorier:
,

Arrangörer

SAFRAN
ABF

Plats

IOGT-lokalen
Bantorget 5,
Lund, Sverige
+ Google Map
Kontakta oss!

Hör av dig till oss om du undrar något om vår verksamhet, insamling eller hur du blir medlem.

Not readable? Change text. captcha txt