ADEMO-Monapo från Moçambique i Stockholm - Afrikagrupperna ADEMO-Monapo från Moçambique i Stockholm - Afrikagrupperna

ADEMO-Monapo från Moçambique i Stockholm

Hem » Evenemang » ADEMO-Monapo från Moçambique i Stockholm
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

ADEMO-Monapo från Moçambique i Stockholm

maj 23 @ 18:00 - 19:30

ADEMO-Monapo är en förening för/av och med personer med funktionsnedsättningar med säte i Monapo i Nampula-provinsen. I början på 2000-talet var ADEMO-Monapo och Afrikagrupperna samarbetspartners. Från 2006 har FRU (Föreningen för re/habilitering och utveckling) varit involverad, sedan några år tillbaka samarbetar de med Emmaus Björkå. En betydande utveckling har skett under åren. Medvetenheten om funktionella variationer har ökat och stigmatiseringen har minskat. Idag finns många barn med funktionsnedsättningar i skolan, familjer får anpassat stöd i hemmet och fler har fått möjlighet att försörja sig själva. Många kvinnor arbetar i de verkstäder som producerar hjälpmedel utöver andra produkter som de säljer.

I maj kommer tre personer från ADEMO på besök till Sverige. Torsdagen den 23 maj anordnar FRU, Forum Syd och ADEMO-Monapos vänner ett seminarium som kommer att ge en tillbakablick på projektets historia, de fina resultat som har uppnåtts och något om framtiden.

Seminariet hålls i Forum Syds lokaler på Alsnögatan 7, Danvikstull mellan kl 18:00 – 19:30 torsdagen den 23 maj.  Mer information finns på www.fru.se anmälan och frågor till admin@fru.se

Varmt välkomna!

 

 

Detaljer

Datum:
maj 23
Tid:
18:00 - 19:30
Evenemang Kategori:
Webbplats:
http://www.fru.se/

Arrangörer

FRU
Forum Syd
ADEMO-Monapos vänner

Plats

Forum Syd
Alsnögatan 7
Stockholm, 11641
+ Google Map
Kontakta oss!

Hör av dig till oss om du undrar något om vår verksamhet, insamling eller hur du blir medlem.

Not readable? Change text. captcha txt