3 Stolen Cameras på Göteborg Film Festival - Afrikagrupperna 3 Stolen Cameras på Göteborg Film Festival - Afrikagrupperna

3 Stolen Cameras på Göteborg Film Festival

Hem » Evenemang » 3 Stolen Cameras på Göteborg Film Festival
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

3 Stolen Cameras på Göteborg Film Festival

28 januari 2018 @ 18:00 - 4 februari 2018 @ 17:30

Denna film ingår i filmpasset Nations and Nationalisms.

”RåFILM har tillsammans med mediekollektivet Equipe Media i ockuperade Västsahara gjort filmen ’3 stolen cameras’ i samarbete med Emmaus Björkå. Under medlemsmötet i december visades trailern till filmen som ännu inte hade släppts. Nu har du möjlighet att se den när den visas på Göteborgs filmfestival.

Videoaktivistgruppen Equipe Medias medlemmar kämpar för att kunna behålla sina kameror. De dokumenterar det marockanska kungadömets övergrepp i Afrikas sista koloni. Inga journalister släpps in i det ockuperade landet Västsahara och de bilder som når omvärlden är det material som Equipe Media lyckas filma i smyg genom att gömma sig bakom personer eller filma från tak. De filmar fredliga manifestationer som attackeras av militärer och polis, vittnesmål och skador som västsaharier utsätts för i vardagen. Detta är en berättelse om att bryta absolut censur med unika bilder från ett område där marockanska staten lyckats att implementera en total media blockad så när som på den verksamhet som Equipe Media utgör.

VISNINGAR
-> Söndag 28 januari, 18:00, Haga 1
-> Måndag 29 januari, 14:00, Haga 1
-> Fredag 02 februari, 19.00, Akademi Valand, visning + samtal
-> Söndag 04 februari, 14:00, Haga 2
Denna film ingår i filmpasset Nations and Nationalisms, och det går tyvärr inte att köpa biljett till endast en visning.

Läs mer här: https://program.goteborgfilmfestival.se/events/3-stolen-cameras

Ta del av trailer till filmen:

3 Stolen Cameras – TRAILER from RåFILM on Vimeo.

BAKGRUND 
Sedan Equipe Media startade 2009 har de dokumenterat och publicerat material som visar övergrepp på lokalbefolkningen i Västsahara. Deras filmmaterial är helt unikt eftersom det är totalförbjudet att filma öppet på gatan i landet. Av denna anledning filmar Equipe Media med stora begränsningar. När de filmar protester görs det från långt avstånd, med zoom och handkamera för att inte bli upptäckta. Materialet kompletteras med musik av den världskända västshariska sångerskan och aktivisten Mariem Hassan.

RåFILM och Equipe Media började samarbeta 2013 för att tillsammans använda detta material och omarbeta det till en dokumentär berättelse.

Detaljer

Börjar:
28 januari 2018 @ 18:00
Slutar:
4 februari 2018 @ 17:30
Pris:
Denna film ingår i filmpasset Nations and Nationalisms.
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
,
Webbplats:
http://rafilm.se/blog/2018/01/11/3-stolen-cameras-pa-goteborg-film-festival/
Kontakta oss!

Hör av dig till oss om du undrar något om vår verksamhet, insamling eller hur du blir medlem.

Not readable? Change text. captcha txt
World Aids Day, Afrikagrupperna