Afrika Kontakt

Nu är vi på full gång!
Under den här dagen har vi lyckats åka från Skåne, genom Danmark och landade till slut i Hamburg där vi vilar för natten inför vår fortsatta resa imorgon.

I Danmark hade vi ett möte med Afrika Kontakt som föddes ur anti-apartheid-rörelsen inte helt olikt Afrikagrupperna som föddes ur frihetsrörelsen vilket sedan blev till anti-apartheid-rörelsen.
Och likt Afrikagrupperna lägger Afrika Kontakt fokus på södra Afrika.
Främst arbetar AK med politiskt och retoriskt stöd till folkrörselser i bland annat Zimbabwe, man har även lyckats bibehålla en skarp politisk linje och har varit väldigt aktiva i utformandet av danska regeringens policys.
För att läsa mer om Afrika Kontakt och vad dom gör kan du klicka dig vidare här

Mötet gick ut på att diskutera strategier om hur man får upp en fråga som EPA på agendan, samt hur man mobiliserar folk kring en sådan fråga. Då händelser kring EPAs inte direkt duggat tätt har AK lagt det utåtriktade arbetet mot avtalen lite på is även om man jobbat mot press och närvarat vid hearings.
Vi lovade att höra av oss och att försöka bygga upp en dialog som förhoppnings innebär att vi har skapat en arbetspartner i jobbet med att försöka påverka EUs politik.

Träffen var väldigt givande och båda parter gick därifrån med en ökad energi och ett större sug om att förändra och förbättra dom avtal som just nu inte är partnersavtal utan en partner som försöker få igenom sin agenda oavsett vad.

Nu är det dags att vila sig, imorgon är dags återigen för en dag i den blåa bussen.
Amandla!


 

Hjalte Lagercrantz

Recent Posts