Seminarium blir handbok

 DSC_2658 DSC_2684 DSC_2702

“Mitt råd är att följa upp med ett seminarium för ledningsgrupperna så att de förstår vikten av integrerad kommunikation och information”, tipsar Sophie van Wyk Afrikagrupperna om. Sophie jobbar för vår partnerorganisation Legal Assistance Centre (LAC) i Namibia och var en av deltagarna i vårt seminarium om hur man kan stärka sin onlinenärvaro och integrera sitt InfoKomm-arbete.

Visste du att de 100 bästa NGOsen rankas varje år? Om inte så hittar du resultaten hos the Global Journal. Bland top 10 hittar vi bland annat BRC från Bangladesh, Acumen Fund från Indien, Dansk Flyktinghjälp och Partners in Health.

Visste du att facebookinlägg med ett teckenantal på mellan 100-250 får 65% fler likes än de över 250 tecken? Eller att inlägg som innehåller en bild eller film väcker 100 till 180 % mer intresse på Facebook?

Vi lät oss inspireras av andra NGOs, exempel från den privata sektorn och flertalet strategiska tips om hur man som icke-vinstdrivande organisation kan jobba med sociala medier. På agendan var även hur man skriver en historia, hur man tar ett foto och hur Afrikagrupperna själva arbetar med InfoKomm.

Som ett resultat av seminariet har vi skapat Afrikagruppernas partnerhandbok för informations- och kommunikationsarbete. Så snart vi släpper den så hittar ni den på hemsidan, bloggen, Facebook och Twitter.

Övriga deltagare i tvådagarsseminariet var vår angolanska partner ADRA och våra namibiska partners LaRRi, NAPPA och Positive Vibes. Vi tackar alla dessa för aktivt deltagande och ovärderlig input på hur vi tillsammans stärker vårt arbete med information och kommunikation. Och vi tar Sophies råd med oss till nästa tillfälle.

Recent Posts