Konsten att påverka och lobba i Angola

Kontoret i Angola har börjat räkna ner – på tisdag nästa vecka startar Afrikagruppernas partnermöte i Malanje. Under två dagar kommer två experter  hålla träning i påverkansarbete, lobby och de risker som kan komma där till.

DSC_0455”Att båda experterna kommer från Angola och har lång erfarenhet av både internationellt och nationellt arbetDSC_0431e är viktigt för Afrikagrupperna. Vi är väldigt förväntansfulla och ser med spänning på nästa vecka”, säger koordinatör Åsa Göransson.

På tisdag den 9:e april startar årets partnermöte. Mötet äger rum i den vackra provinsen Malanje och anordnas i samarbete med en av våra samarbetspartners – ADRA-Malanje. Till vår stora glädje ansluter sig även Afrikagruppernas styrelsemedlem Helio Manhica och representanter från de lokala myndigheterna i Malanje till mötet.

Celso Malavoloneke och Sizaltina Cutaia har i samband med allt detta tagit på sig uppgiften att tillsammans med våra samarbetspartners svara på frågeställningar om vad påverkansarbete är och kan vara, olika sätt att rikta påverkan  och hur man undviker risker. Och framför allt – hur man gör! Afrikagrupperna är en erfaren organisation inom fältet och vi ser därför positivt på att de vi samarbetar med delar detta intresse.

Celso Malavoloneke och Sizaltina Cutaia har stor erfarenhet med att jobba med påverkansarbete. Sizaltina är programdirektör för det internationella NGO:n Open Society Initiative for Southern Africa (OSISA) och Celso är för närvarande generaldirektör för den luandabaserade kommunikationsbyrån Movimento och så tillika medförfattare till UNICEF:s Advocacy Toolkit.

Vi återkommer mer information så glöm inte att kika in på bloggen lite då och då!

 

Recommended Posts