Afrikagrupperna på Bokmässan!

Denna vecka är det återigen dags för Bokmässan och i år är Afrikagrupperna på plats.

Dock kommer vi att tjuvstarta Bokmässan med seminariet ”Mänskliga rättigheter är inte ett brott” redan på onsdagen, kvällen innan Bokmässan drar igång.  Onsdagens seminarium anordnas av Västsaharisk gemenskap i Sverige, Emmaus Stockholm och Göteborgs Afrikagrupp. Seminariet hålls på Viktoriahuset med start klockan 19:00.  Deltar gör bland annat Ajna Ghalli, fru till Muhammed Bani, en av aktivisterna i Gdeim Izik-gruppen som blev dömd till livstid på felaktiga grunder av marockansk domstol, Mohamed Balla, aktivist som avtjänat ett fängelsestraff på grund av sin aktivism för Västsahara och Tone Moe, jurist och aktivist från Norge som deltagit som observatör under Gdeim Izik-rättegångarna i Marocko.

Under lördagen står vi som värd för två seminarier: ”Västsahara inifrån – Att svika ett folk” klockan 14.40 och ”Zimbabwe – vägen fram efter valet” klockan 16:40. Om du inte har möjlighet att vara på plats på bokmässan går det att se båda seminarierna på Globala Torgets livesändning.

Göteborgs Afrikagrupp finns även på plats där de delar monter H01:23 med Emmaus Stockholm och Tidskriften Västsahara. Dit får ni gärna får komma förbi och säga hej. Vår generalsekreterare Louise Lindfors kommer att vara konferencier på Globala Torget under torsdag 27/9 och fredag 28/9, även hennes sammanfattning i vid båda dagarnas slut går att se på livesändningen.

Livesändning

Läs mer:
Livesändning på Globala Torgets webb
Mer information om Globala torget
Scenprogram för Globala Torget

Bild: På bilden ses den kända sydafrikanska serietecknaren Jonathan Shapiro tillsammans med vår medlem Karin Alsén från Göteborgs Afrikagrupp under bokmässan 2011.

Recommended Posts