Starta din egen insamling – stöd Afrikagruppernas hivkampanj 2012

Hiv är ett globalt rättviseproblem eftersom mediciner som möjliggör ett någorlunda friskt liv inte i tillräckligt stor utsträckning finns tillgängliga för människor i fattiga länder och för att kvinnor drabbas så mycket hårdare än män.

Afrikagrupperna tycker att det pratas för lite om hiv och det vill vi ändra på. I Sverige har man som regel tillgång till den vård och behandling som man behöver. Så ser det såklart inte ut i stora delar av världen. Bristande tillgång till både prevention och behandling gör att hiv på många ställen fortfarande leder till enormt lidande och att alltför många dör i aids.

Afrikagrupperna verkar i Angola, Moçambique, Namibia, Sydafrika och Zimbabwe och Afrika söder om Sahara är utan jämförelse den region som drabbats allra värst av hiv. Med tillräckliga resurser och en global satsning på prevention och behandling så kan nollvisionen bli verklig. Inga nya hivinfektioner, ingen diskriminering, inga aidsrelaterade dödsfall.

Monica och Maria startade en insamling

Monica Haglund och Maria Westerholm från Örebro Afrikagrupp åker inom kort till Sydafrika för att besöka människor som kämpar med att stoppa spridningen av hiv. För att få en bild av hur vi här i Sverige kan bidra åker de till Wellness Foundation, en av Afrikagruppernas samarbetsorganisationer.

Monica och Maria har nu startat en insamling genom Better Now med målet att samla ihop 10 000 kronor till Världsaidsdagen!

Läs mer om deras insamling här.

Starta en egen kampanj idag

Du kan också starta en egen insamling och tillsammans med dina vänner och bekanta vara med och förändra liv. De insamlade pengarna går till Afrikagruppernas viktiga arbete.

I november fokuserar Afrikagrupperna på hiv. Vi vill hålla hiv på agendan eftersom hiv angår oss alla. De som vet menar att det är nu vi ska satsa. Det tänker vi göra genom att utmana alla att starta en insamling för vårt hivarbete.

Starta din kampanj här!

Vill du stödja Afrikagruppernas kampanj utan att starta din egen kampanj? Ge en gåva här.

Recent Posts