Vi fördömer slavhandeln i Libyen!

I förra veckan sände CNN ett inslag från Libyen som visade på en fruktansvärda slavhandel som just nu pågår. När andra gränser har stängts har allt fler personer som flyr till Europa tvingats ta vägen via Libyen. Tusentals människor som befinner sig på flykt och passerar Libyen säljs som slavar. CNN konstaterade att slavauktionerna är en följd av att flyktvägen över Medelhavet stängts. Flykten mot ett bättre liv i Europa slutar alltså på en slavmarknad där människor säljs som varor till ett värde av 400 dollar.

Idag onsdag, möter EU-ledarna, företrädare för Afrikanska Unionen (AU) i Abidjan och vår förhoppning är att de tillsammans diskuterar en mer hållbar väg in i Europa och en fungerande och gemensam migrationspolitisk. Vi hoppas att toppmötet i Abidjan påminner oss EU-länder om att vår i migrationspolitik får allvarliga konsekvenser. Sverige och EU står inte utan ansvar för vad som sker i Libyen och vi måste agera nu!

Skriv på namnlistan för att stoppa slavhandeln
I lördags arrangerades ett flertal demonstrationer runt om i hela Europa för att sätta stopp för slavhandeln. Vi måste organisera oss och visa motstånd tillsammans. Det är inte bara i Libyen slavhandel pågår, på många platser i världen säljs människor som varor i en fruktansvärd handel med människors liv. Afrikagrupperna kräver att mänskliga rättigheter ska respekteras, att ingen människa någonsin ska säljas eller tvingas att arbeta under slavliknande förhållanden. Slav- och människohandel måste stoppas nu!
Skriv under namnlistan för att stoppa slavhandeln!

Läs mer om situationen i Libyen:
CNN – http://edition.cnn.com/2017/11/14/africa/libya-migrant-auctions/index.html
AlJazeera – http://www.aljazeera.com/news/2017/11/african-refugees-bought-sold-murdered-libya-171129103602048.html
Aftonbladet – https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/J117dm/abubacarr-jag-satt-fangslad-i-libyen
SVT – https://www.svt.se/nyheter/utrikes/unga-torteras-pa-vagen-till-europa

Bild: Demonstrationen mot slavhandeln i Libyen på Sergels Torg 2017-11-25. Foto: Boel Johnsson

Recent Posts