Afrikagruppernas budskap om rättvis vinhandel kommer att höras i Almedalen

Nu nalkas juli månad och snart är det dags för årets politiska höjdpunkt. Inom bara ett par veckor kommer tusentals människor att vallfärda till Almedalen för att debattera, diskutera och påverka politiska beslut. Du som är Afrikagrupps-medlem och givare kan också ha en aktiv roll – även om du befinner dig långt från Gotland!

Att närvara i Almedalen är onekligen viktigt och därför kommer Afrikagrupperna att finnas på plats. Där kan vi förmedla våra budskap, lyfta frågor och skapa debatt om ämnesområden som inte får den uppmärksamhet de bör få, och ifrågasätta den politik som förs relaterat till de frågor och teman vi driver.

Som du säkert vet driver vi kampanjen ”Rättvis Vinhandel” för att Systembolaget och svenska vinimportörer ska ta större ansvar för lantarbetares situation på vingårdar i länder som Sydafrika, Chile och Argentina. Du kan läsa mer om kampanjen här.

I Almedalen 2012 kommer Afrikagruppernas fokus vara att förmedla budskapet om rättvist vin. Det gör vi genom att både synas och höras. Vi kommer att närvara vid möten och seminarier, och vad kan vara mer iögonfallande än den t-shirt du ser ovan? Vi kommer dessutom att dela ut ett visitkort med samma budskap till så många som möjligt.

Vad kan du som medlem och givare göra för att skapa uppmärksamhet kring de frågor vi driver? Ja, dessa dagar förs onekligen mycket av debatten och diskussion på nätet, och det medför att du kan ha en aktiv roll även om du befinner dig långt från Gotland.

Under veckan i Almedalen kommer vi att uppdatera vår Facebook sida och Twitter-konto med information om de debatter som hålls, kommentarer som gjorts, möten som hållts, och inte minst hur våra frågor behandlats i de olika presentationer som kommer att hållas.

Vår Facebook-sida finns här, och här finns vi på Twitter. För de som är aktiva på Twitter, lägg gärna in #Almedalen för att dina så kallade tweets ska synas i det flöde som under Almedalsveckan kommer att brisera med uppdateringar, och som bevakas av i princip alla makthavare och inte minst media.

Hjälp oss sprida våra budskap till andra genom dessa och andra nätverk!

Recent Posts