Afrikagrupperna, Styrelse
Årsmöte, Afrikagrupperna

Styrelse

Afrikagrupperna är en ideell organisation som styrs demokratiskt. Vi har cirka 2400 medlemmar, varav ett antal är valda till förtroendeuppdrag i sin lokala Afrikagrupp, eller i Afrikagrupperna centralt. Styrelsen är ytterst ansvarig för verksamheten, såväl i Sverige som i södra Afrika, och ger i uppdrag till kansli och regionalt kontor att utföra arbetet. Ledamöterna i styrelsen utses av årsmötet. Vill du nominera en kandidat till vår styrelse? Kontakta valberedning@afrikagrupperna.se

 • Johanna Arkåsen
  Johanna ArkåsenOrdförande

  39 år, Stockholm. Master of Social Science and Economics in Developement Management. Tidigare engagerad i UN Women och andra ideella organisationer. Grant Manager på organisationen Kvinna till Kvinna.

  • Nike Dahlskog
   Nike DahlskogVice ordförande

   44 år, Stockholm. Samhällsvetare med inriktning på utveckling och internationellt samarbete. Arbetar som politisk sekreterare. Har drivit ett eget projekt tillsammans med organisationen Green Advocacy i Ghana med fokus på elektronisk dumpning.

   • Erik Brattström
    Erik BrattströmLedamot

    33 år, Lund. Pol.Mag. samt kandidatexamen i freds- och konfliktvetenskap. Doktorand i forskningspolitik, Ekonomihögskolan, Lunds universitet. Tidigare programhandläggare och informatör, Angola 2012-2014.

    • Gorka Fagilde
     Gorka FagildeLedamot

     28 år, Uppsala. Master i ekonomi. Internationell programhandläggare på Svenska FN-förbundet. Erfarenhet av utvecklingsarbete i Moçambique. Kommer från Moçambique och talar portugisiska som förstaspråk.

     • Ruth Jaime
      Ruth JaimeLedamot

      29 år, Stockholm. Gymnasielärare, har även studerat utvecklingsstudier. Praktiserade på Afrikagrupperna hösten 2012. Född i Angola och har portugisiska som förstaspråk.

      • Jenny Anderberg
       Jenny AnderbergLedamot

       54 år, Höör. Kulturvetare. Verksamhetsutvecklare inom Hassela Solidaritet. Har arbetat som koordinatör för Afrikagrupperna i Namibia. Erfarenhet som kommunikation- och insamlingsansvarig på IM och Sverigechef för SAK.

       • Golnar Bahar
        Golnar BaharLedamot

        30 år, Stockholm. Projektledare på Förbundet Vi Unga. Lång erfarenhet av styrelsearbete. Har arbetat som verksamhetsansvarig på en HBTQ-organisation på Åland.

        • Monica Nordenwald
         Monica NordenwaldLedamot

         51 år, Stockholm. Säkerhetschef på Kvinna till Kvinna. Forum Syds Beredning och referensgrupp Afrika 2005-2010.

         Ledning

         kansliet i Stockholm finns vår generalsekreterare och vår verksamhetschef, som leder och fördelar arbetet. I Johannesburg finns vårt regionala kontor där den regionala koordinatören är ansvarig för verksamheten i Angola, Moçambique, Namibia, Sydafrika och Zimbabwe.