Styrelse & Ledning

Styrelsen

Afrikagrupperna är en ideell organisation som styrs demokratiskt. Vi har cirka 2400 medlemmar, varav ett antal är valda till förtroendeuppdrag i sin lokala Afrikagrupp, eller i Afrikagrupperna centralt. Styrelsen är ytterst ansvarig för verksamheten, såväl i Sverige som i södra Afrika, och ger i uppdrag till kansli och regionalt kontor att utföra arbetet. Ledamöterna i styrelsen utses av årsmötet. Vill du nominera en kandidat till vår styrelse? Kontakta valberedningen@afrikagrupperna.se

Ledning

kansliet i Stockholm finns vår generalsekreterare och vår verksamhetschef, som leder och fördelar arbetet. I Johannesburg finns vårt regionala kontor där den regionala koordinatören är ansvarig för verksamheten i Angola, Moçambique, Namibia, Sydafrika och Zimbabwe.

 • Louise Lindfors
  Louise LindforsGeneralsekreterare

  08-442 70 66

 • Dean van Rooy
  Dean van RooyRegional koordinatör

  +27825779106

 • Jenny Nilsson
  Jenny NilssonVerksamhetschef

  08-442 70 73

Revisorer & Valberedning
Revisorer

Calle Sundstedt

Verksamhetsrevisor (sammankallande)

33 år, Stockholm. Palmecenter. Uppvuxen i Borlänge med omnejd. Ombudsman för Socialdemokratiska studentförbundet. Studerat statsvetenskap. Praktikantkurs Sydafrika på Färnebo folkhögskola filial i Göteborg 2007. Ordinarie ledamot i Afrikagruppernas styrelse sedan 2010.

Anders Ahlqvist

Verksamhetsrevisor

78 år, Stockholm. Har haft ett eget företag som har arbetat med administrativ utveckling, verksamhetsstyrning och hållbar utveckling. Har arbetat som revisor i flera utvecklingsländer. Varit rådgivare till finansministern i Moçambique.

Andreas Sandberg

Ersättare Verksamhetsrevisor

36 år, Stockholm. Masterexamen kulturantropologi/internationell hälsa. Programhandläggare, Universitets-och högskolerådet. Fd. ordförande Uppsala Afrikagrupp.

Susanne Fjällemark

Ersättare Verksamhetsrevisor

61 år, Göteborg. Fritidsledarlärare på Ljungskile folkhögskola. Anställd vid Afrikagrupperna/Emmaus i 10-12 år.

Auktoriserad revisor:

Revisionsbyrån Ernst och Young

Valberedning

Karin Björnberg

Valberedning


Karin Linvall

Valberedning


Elin Schennings

Valberedning


Anna Stevensson

Valberedning