Nu söker vi två praktikanter!

Praktik med inriktning mot kampanj

I denna praktik kommer du vara en viktig del i arbetet med att engagera nya och gamla medlemmar i Afrikagruppernas kampanj med fokus på rätten till mat, mark och fröer. Vi ser därför att du är en kreativ person som gillar att inspirera och engagera andra. Inom ramen för denna praktik ingår organisering av event, seminarium och relaterad administration.

Kvalifikationer:

 • Relevant utbildning eller motsvarande erfarenheter (t ex globala rättvisefrågor, internationella relationer, projektledning).
 • Duktig skribent som vet hur du engagerar olika målgrupper.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska.

Meriter:

 • Erfarenhet av att arrangera seminarier och större event som kampanjer och seminarieturné med gästföreläsare, inklusive ansvar för administration av resor, logi och övriga relaterade uppgifter.
 • Tidigare ideellt arbete med fokus på globala rättvisefrågor.

Information

Praktiken är på heltid och är placerad i Stockholm, resor kan förekomma. Praktiken är oavlönad och vi ser gärna att du gör den inom ramen för relevant utbildning.

Period: Praktiken börjar och avslutas enligt överenskommelse.

Ansökan: Du är välkommen med CV och personligt brev till recrutiment@afrikagrupperna.se. Märk ansökan PRAKTIK KAMPANJ. Rekrytering sker löpande.

Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta personalhandläggare Linn Malmborg på 08-4427067 eller linn.malmborg@afrikagrupperna.se, eller Marja Wolpher på 08-4427068 eller marja.wolpher@afrikagrupperna.se.

Praktik med inriktning insamling

I denna praktik kommer du vara med och utveckla Afrikagruppernas insamlingsarbete och kommunikation med fokus på ett ökat givande genom digitala kanaler. Vi söker dig som är engagerad och gillar att skriva och delta i utåtriktade aktiviteter. Vi ser gärna att du är intresserad av att arbeta med olika digitala kanaler.

Kvalifikationer

 • Pågående eller avslutad utbildning inom relevant ämne
 • God administrativa kunskaper
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska

Meriter

 • Intresse för globala rättvisefrågor
 • Kunskaper i InDesign, Photoshop och WordPress
 • Erfarenhet av insamling och/eller försäljning
 • Mycket god förmåga att skriva texter och målgruppsanpassa budskap för olika kanaler

Information

Praktiken kan vara på heltid eller deltid och är placerad i Stockholm, resor kan förekomma. Praktiken är oavlönad och vi ser gärna att du gör den inom ramen för relevant utbildning.

Period: Praktiken börjar och avslutas enligt överenskommelse.

Ansökan: Du är välkommen med CV och personligt brev till recrutiment@afrikagrupperna.se. Märk ansökan PRAKTIK INSAMLING. Rekrytering sker löpande.

Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta personalhandläggare Linn Malmborg på 08-4427067 eller linn.malmborg@afrikagrupperna.se, eller insamlingsansvarig Johanna Granhage på 08-4427072 eller johanna.granhage@afrikagrupperna.se.

 

 

 

Recent Posts