Är du vår nya insamlingsansvarig?

Afrikagrupperna söker en innovativ och drivande insamlingsansvarig för spännande uppdrag.

Afrikagrupperna är en solidaritetsorganisation som arbetar för en värld där alla människor har lika rättigheter och möjligheter att påverka sin vardag och framtid. Afrikagrupperna samarbetar med organisationer i Angola, Moçambique, Namibia, Sydafrika och Zimbabwe. Vi stödjer också kampen för ett fritt Västsahara.

Afrikagrupperna är en medlemsbaserad organisation och har lokalgrupper runtom i Sverige som är engagerade inom aktivism och insamling. På kontoren är vi 25 anställda, verksamma i Stockholm, Göteborg och Johannesburg.

Om tjänsten

Som insamlingsansvarig på Afrikagrupperna ansvarar du för att planera, utvärdera och utveckla insamlingsverksamheten tillsammans med insamlingsteamet. Du kommer träda in under en spännande tid då Afrikagrupperna genom en lyckad satsning under några år lyckats fördubbla vår insamling. Nu står vi inför det viktiga arbetet att ta fram en ny strategi som leder till att Afrikagruppernas insamling fortsätter att utvecklas och ge ökad finansiell självständighet.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att leda denna utveckling vilket innebär planering och implementering av nya insamlingsprojekt, uppföljning och rapportering av insamlingsverksamheten, hantering och rekrytering av privata givare, samt strategisk utveckling av vår insamling. Du kommer arbeta i vårt CRM-system KomMed med kundsegmentering, målgruppsanalyser och liknande. I arbetet ingår även ansökningar och rapportering till olika finansiärer. Afrikagruppernas insamlingsteam består av tre personer som jobbar i nära samarbete med varandra, uppgifter kommer därmed variera inom gruppen och kan komma att utvecklas och förändras.

Som insamlingsansvarig får du en viktig roll inom organisationen och för att driva arbetet framåt ser vi att du brinner för insamling i alla dess former. Det pågår ständigt flera parallella processer och kampanjer och det är viktigt att du är bra på att ta egna initiativ och arbetar strukturerat och effektivt. Eftersom det finns en ständig strävan att förbättra insamlingen ställer det även krav på din förmåga att analysera nya metoder och möjligheter och du behöver kunna göra ekonomiska och statistiska sifferanalyser. Insamlingen är en viktig del av Afrikagruppernas finansiering och kommunikation och därför ser vi att du är kostnadseffektiv, kan se helhet och är målinriktad i ditt arbete och i ditt samarbete med andra team på arbetsplatsen. Vi ser att du som medarbetare är lyhörd, lösningsfokuserad och gillar att jobba i team.

För det här arbetet ser vi att du har:

 • Akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet inom insamling, kommunikation, marknadsföring eller annat relevant område.
 • Minst 4 års erfarenhet av insamling/kommunikation.
 • Erfarenhet av marknadsföring, försäljning eller liknande uppgifter.
 • Erfarenhet av budgetarbete.
 • Erfarenhet av att arbeta i CRM-system och Excel.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift och tal både på svenska och engelska.

Meriterande:

 • Certifierad insamlare.
 • Kunskaper i KomMed.
 • Statistiska kunskaper.
 • Erfarenhet av insamling i digitala kanaler.
 • Vana att arbeta i/med internationella och interkulturella arbetsgrupper.
 • Engagemang från solidaritetsrörelsen eller utvecklingsarbete.
 • Erfarenhet av arbete i, eller på annat sätt förvärvad kunskap om, södra Afrika.
 • Kunskaper i portugisiska.

Praktisk information

Omfattning: Heltid.

Placering: Stockholm. Regelbundna resor ingår i tjänsten.

Start: September eller efter överenskommelse.

Lön: Afrikagrupperna tillämpar solidarisk lönesättning med en fast lönetrappa. Ingångslönen kommer ligga på 30 520 kr.

Kollektivavtal: Afrikagruppernas anställda omfattas av kollektivavtal för Ideella Organisationer mellan KFO och Unionen.

Afrikagrupperna tror på god balans mellan arbetstid och fritid och tillämpar därför 35 timmars arbetsvecka vid heltidsarbete, samt erbjuder våra anställda 32-34 semesterdagar (ökningen sker samma år du fyller 40 år).

Så här söker du
Skicka ditt CV och ansökan till recruitment@afrikagrupperna.se så snart som möjligt, märk mailet INSAMLING. Vi kommer gå igenom ansökningarna löpande och planerar att hålla intervjuer i slutet av augusti.

Sista ansökningsdag 20 augusti 2017. 

OBS! Rekryteringen av denna tjänst har blivit framflyttad och sista ansökningsdag är 20 augusti.

Vi ser att du som sökande delar Afrikagruppernas värdegrund. Afrikagrupperna är en arbetsplats som eftersträvar mångfald genom att välkomna alla sökande oavsett kön, könsidentitet, etnisk bakgrund, religion, sexuell läggning, ålder, eller funktionsvariation.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta:

Linda Fredricsdotter, Insamlingsansvarig på 08-4427076 eller linda.fredricsdotter@afrikagrupperna.se (på semester 3 juli – 14 augusti)

Linn Malmborg, Personalhandläggare på 08-4427067 eller linn.malmborg@afrikagrupperna.se (på semester 29 juni – 14 augusti)

Recommended Posts