Led arbetet för en rättvis värld!

Om tjänsten:

Som Afrikagruppernas generalsekreterare är du ansvarig för att driva verksamheten framåt. Det är viktigt att du delar Afrikagruppernas värderingar och trivs med att verka i en medlemsstyrd organisation. Generalsekreteraren svarar till styrelsen och är ansvarig för att verksamheten verkställs enligt årsmötets och styrelsens beslut. Du styr ledningsgruppens arbete och har personalansvar för all personal i Sverige och södra Afrika.

Som generalsekreterare ser vi att du har god kunskap och förståelse för den kontext som Afrikagrupperna verkar inom. Eftersom Afrikagrupperna har kontor i olika länder är det viktigt att du kan leda på distans och ser till organisationens helhet.

Du kommer träda in under en spännande tid där Afrikagrupperna står inför ett viktigt arbete för en ökad finansiell självständighet, vi vill därför att du förstår betydelsen av det och gärna att du har erfarenhet från liknande processer. Vi ser även att du har kompetens att utveckla organisationens medlemsdemokrati, engagemang och aktivism. Generalsekreteraren är Afrikagruppernas ansikte utåt och därför är det viktigt att du känner dig bekväm i mötet med media.

Vi ser att du som generalsekreterare är säker i din chefsroll, har förmåga att se till gruppens bästa och kan fatta tydliga beslut. Som ledare är du lyhörd och arbetar för ett öppet och inkluderande arbetsklimat, med genomgående tydlig kommunikation.

För det här arbetet ser vi att du har:

 • Akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet inom relevant fält.
 • God erfarenhet av chefs- och ledarskap inom medlemsorganisation/folkrörelsen/civila samhället.
 • Arbetat med utvecklingsfrågor i en internationell kontext.
 • Erfarenhet av eller motsvarande förståelse för att bedriva fundraising.
 • Kompetens att utveckla verksamhet ur ett feministiskt perspektiv/synsätt.
 • Vana att hantera och medverka i media.
 • Goda kunskaper inom svenska och engelska.
 • Delar Afrikagruppernas värdegrund.

Meriterande:

 • Erfarenhet av ledarskap på distans.
 • Vana att arbeta i/med internationella och interkulturella arbetsgrupper.
 • Engagemang från solidaritetsrörelsen.
 • Erfarenhet av arbete i, eller på annat sätt förvärvad kunskap om, södra Afrika.
 • Kunskaper i portugisiska.

Praktisk information:

Omfattning: 100 % med oreglerad arbetstid, dock mestadels förlagd under kontorstid.  Afrikagrupperna tillämpar 35h arbetsvecka.

Placering: Stockholm. Regelbundna resor ingår i tjänsten.

Start: Augusti/September 2017.

Lön: Afrikagrupperna tillämpar solidarisk lönesättning med en fast lönetrappa. Ingångslönen för generalsekreteraren kommer ligga mellan 37 000 – 39 400 kr (2016 års löneläge).

Kollektivavtal: Afrikagruppernas generalsekreterare omfattas av kollektivavtal för Ideella Organisationer mellan KFO och Unionen.

Så här söker du:

Skicka ditt CV och ansökan till recruitment@afrikagrupperna.se senast söndagen den 22 januari 2017. Märk ansökan GENERALSEKRETERARE.

Afrikagrupperna är en arbetsplats som eftersträvar mångfald genom att välkomna alla sökande oavsett kön, könsidentitet, etnisk bakgrund, religion, sexuell läggning, ålder, eller funktionsvariation. Ansökningarna behandlas konfidentiellt. Intervjuer förväntas hållas i februari och beslut tas i mitten på april 2017.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Afrikagruppernas ordförande Johanna Arkåsen på ordforande@afrikagrupperna.se, eller personalhandläggare Linn Malmborg på +46 (0)8 442 7067 eller linn.malmborg@afrikagrupperna.se (på semester 31 dec – 15 jan).

Recommended Posts