Är du Afrikagruppernas nya ekonom?

Om Afrikagrupperna

Afrikagrupperna är en solidaritetsorganisation som arbetar för en värld där alla människor har lika rättigheter och möjligheter att påverka sin vardag och framtid. Afrikagrupperna samarbetar med organisationer i Angola, Moçambique, Namibia, Sydafrika och Zimbabwe och stödjer kampen för ett fritt Västsahara.

Afrikagrupperna är en medlemsbaserad organisation och har lokalgrupper runtom i Sverige som är engagerade inom aktivism och insamling. På kontoren är vi 25 anställda, verksamma i huvudsak i Stockholm och Johannesburg.

Vi erbjuder dig

På Afrikagrupperna värdesätter vi våra medarbetade högt och anser att det är viktigt att Afrikagruppernas värderingar och ledord speglas även i vår organisation. Därmed tillämpar Afrikagrupperna en solidarisk lönesättning som gäller för samtliga anställda där vi har en gemensam ingångslön som ökar i takt med anställda år inom organisationen.

Afrikagrupperna tror på god balans mellan arbetstid och fritid och tillämpar därför 35 timmars arbetsvecka vid heltidsarbete, samt erbjuder våra anställda 32-34 semesterdagar (ökningen sker samma år du fyller 40 år). Utöver detta erbjuder vi flexibel arbetstid, friskvådsbidrag på 3000 kr och regelbundna hälsokollar. Vi följer kollektivavtalet för Ideella Organisationer mellan KFO och Unionen.

Om tjänsten

Som ekonom på Afrikagrupperna arbetar du med löpande bokföring och ekonomiadministration, samt utveckling och implementering av ekonomiska rutiner. Du är en del i det team som hanterar organisationens ekonomi och har kollegor både i Stockholm och i Johannesburg. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av löpande bokföring, budgetarbete, bokslut, löne- och pensionshantering, utlandsbetalningar, rese- och VISA-korts-räkningar, rapportering till finansiärer, samt en del övrig ekonomiadministration. Det är en fördel om du har erfarenhet av finansiell administration av Sida-finansierade projekt.

I denna tjänst ser vi att du trivs med ett strukturerat arbetssätt och är noggrann, samt är bekväm med att ta de initiativ som behövs på mindre arbetsplatser. Vi ser att du har erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter. Eftersom du kommer att ingå i ett team med medarbetare utanför Sverige behöver du ha goda kommunikativa förmågor och goda kunskaper i både svenska och engelska. Tjänsten kan komma att innebära resor.

För den här tjänsten ser vi att du har:
 • Akademisk utbildning inom företagsekonomi eller annat för tjänsten relevant ämne.
 • Flera års erfarenhet av bokföring och ekonomiadministration.
 • God kunskap inom redovisning.
 • Erfarenhet av lönehantering och/eller övrig personalekonomi.
 • God erfarenhet av Microsoft Office-paket, framförallt Excel.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift och tal både på svenska och engelska.
Meriterande:
 • Vana att arbeta i Visma och/eller SoftOne.
 • Erfarenhet från redovisnings- eller revisionsbyrå.
 • Vana att arbeta i/med internationella och interkulturella arbetsgrupper.
 • Engagemang från solidaritetsrörelsen eller utvecklingsarbete.
 • Erfarenhet av arbete i, eller på annat sätt förvärvad kunskap om, södra Afrika.
 • Kunskaper i portugisiska.
Praktisk information

Omfattning: Heltid

Placering: Stockholm. Regelbundna resor ingår i tjänsten.

Startdag: Så snart som möjligt

Lön: Afrikagrupperna tillämpar solidarisk lönesättning med en fast lönetrappa som startar på 31 740 kr för en heltidsanställd.

Kollektivavtal: Afrikagruppernas anställda omfattas av kollektivavtal för Ideella Organisationer mellan KFO och Unionen.

Ansökan

Skicka ditt CV och personligt brev som svarar mot kompetenskraven i annonsen (max 1 sid) till recruitment@afrikagrupperna.se så snart som möjligt, urval sker löpande. Dock senast den 2 januari 2019. Märk mailet ”Ekonom”.

Vi ser att du som sökande delar Afrikagruppernas värdegrund. Afrikagrupperna är en arbetsplats som eftersträvar mångfald genom att välkomna alla sökande oavsett kön, könsidentitet, etnisk bakgrund, religion, sexuell läggning, ålder, eller funktionsvariation. Vi uppmuntrar ansökningar av människor från olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv.

Genom att skicka in din ansökan samtycker du till att Afrikagrupperna behandlar dina angivna personuppgifter och ansökningshandlingar till dess att rekryteringen är avslutad.

Om du har frågor:

Om du har frågor om tjänsten kontakta Ekonomichef Agneta Kuhbier på 08-4427074 eller agneta.kuhbier.se@afrikagrupperna.se

Om du har frågor om rekryteringen kontakta HR-ansvarig Simon Eriksson på 08-4427067 eller simon.eriksson@afrikagrupperna.se

För fackliga frågor kontakta Jimmy Peterson på 08-4427072 eller jimmy.peterson@afrikagrupperna.se.

Recent Posts