Ledigt jobb: Projektledare Insamling

Vi letar efter en ny stjärna till vår insamlingsavdelning – är det du? 

Om Afrikagrupperna
Afrikagrupperna är en solidaritetsorganisation som arbetar för en värld där alla människor har lika rättigheter och möjligheter att påverka sin vardag och framtid. Afrikagrupperna samarbetar med organisationer i Angola, Moçambique, Namibia, Sydafrika och Zimbabwe och stödjer kampen för ett fritt Västsahara.

Afrikagrupperna är en medlemsbaserad organisation och har lokalgrupper runtom i Sverige som är engagerade inom aktivism och insamling. På kontoren är vi 25 anställda, verksamma i Stockholm, Göteborg och Johannesburg.

Vi erbjuder dig
På Afrikagrupperna värdesätter vi våra medarbetade högt och anser att det är viktigt att Afrikagruppernas värderingar och ledord speglas även i vår personalhållning. Vi tillämpar en solidarisk lönesättning som gäller för samtliga anställda där vi har en gemensam ingångslön som ökar i takt med år inom organisationen.

Afrikagrupperna tror på god balans mellan arbetstid och fritid och tillämpar därför 35 timmars arbetsvecka vid heltidsarbete, samt erbjuder våra anställda 32-34 semesterdagar (ökningen sker samma år du fyller 40 år). Utöver detta har vi flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag på 3000 kr och regelbundna hälsokollar. Vi följer kollektivavtalet för Ideella Organisationer mellan KFO och Unionen.

Om tjänsten
I den här tjänsten är du som insamlare på Afrikagrupperna en del av ett insamlingsteam som just nu är inne i en föränderlig och utvecklande fas. Afrikagrupperna har gjort en satsning på insamlingen som lyckats fantastiskt bra och vi är i ett uppgående kurva som du kommer få glädjen att förvalta. Tillsammans med teamet inom insamling och kommunikation ser vi att du ytterligare utvecklar vår insamling med utrymme för kreativa idéer.

I tjänsten kommer du jobba med ansökningar till större givare, utformning av insamlingsbrev och övrig insamlingskommunikation, utveckling av företagssamarbeten, samt underhålla de pågående kampanjer och återkommande insamlingsevent som är planerade. I tjänsten ingår även vanligt förekommande insamlingsadministration så som givarservice och hantering av vår gåvoshop tillsammans med resten av teamet.

För att trivas i den här rollen ser vi att du är en nytänkande och snabb person, gärna med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom insamling. Vi ser att du är lösningsorienterad och noggrann i ditt arbetssätt och har en god kommunikativa förmåga. Eftersom du kommer arbeta i ett litet team är det viktigt att du är lyhörd och gillar att samarbeta.

För den här tjänsten ser vi att du har

 • Utbildning och/eller erfarenhet inom kommunikation eller annat för tjänsten relevant område.
 • Erfarenhet av att arbeta med insamling.
 • Erfarenhet av att författa texter i insamlande eller säljande syfte.
 • Erfarenhet av att arbeta i CRM-system.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift och tal både på svenska och engelska.

Meriterande

 • Erfarenhet av KomMed.
 • Erfarenhet av att arbeta med givarservice.
 • Certifierad insamlare.
 • Engagemang från solidaritetsrörelsen eller utvecklingsarbete.
 • Vana att arbeta i/med internationella och interkulturella arbetsgrupper.
 • Erfarenhet av arbete i, eller på annat sätt förvärvad kunskap om, södra Afrika.
 • Kunskaper i portugisiska.

Praktisk information
Omfattning: Heltid.
Placering: Stockholm. Resor kan förekomma.
Startdag: Omgående.
Lön: Afrikagrupperna tillämpar solidarisk lönesättning med en fast lönetrappa som startar på 30 520 kr för en heltidsanställd.

Kollektivavtal: Afrikagruppernas anställda omfattas av kollektivavtal för Ideella Organisationer mellan KFO och Unionen.

Ansökan
Skicka ditt CV och ansökan till recruitment@afrikagrupperna.se så snart som möjligt, senast den 18 mars 2018, märk mailet INSAMLARE. Urval sker löpande så inkom med din ansökan så fort du kan.

Genom att skicka in din ansökan samtycker du till att Afrikagrupperna behandlar dina angivna personuppgifter och ansökningshandlingar till dess att rekryteringen är avslutad.

Vi ser att du som sökande delar Afrikagruppernas värdegrund. Afrikagrupperna är en arbetsplats som eftersträvar mångfald genom att välkomna alla sökande oavsett kön, könsidentitet, etnisk bakgrund, religion, sexuell läggning, ålder, eller funktionsvariation. Vi uppmuntrar ansökningar av människor från olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv.

I denna rekrytering kommer vi lägga mycket vikt vid personlig lämplighet och motivation. Under rekryteringen kommer vi även söka personer till ett vikariat med start enligt överenskommelse.

Kontakta oss
Om du har frågor om tjänsten kontakta insamlare Nathalia Lucas på 08-4427084 eller nathalia.lucas@afrikagrupperna.se
Om du har frågor om rekryteringen kontakta personalhandläggare Linn Malmborg på 08-4427067 eller linn.malmborg@afrikagrupperna.se
För fackliga frågor kontakta Sanna Ström på 08-4427077 eller sanna.strom@afrikagrupperna.se

Recent Posts