Seminarieturné: Who has the right to land?

Afrikagrupperna kommer tillsammans med lokala aktörer arrangera flertalet seminarier med fokus på landgrabbing och landrättigheter.

I södra Afrika har investeringar av utländska företag lett till att tusentals småbrukare blivit av med mark och försörjning. Stora utländska investerares intressen gynnas på bekostnad av småskaliga, särskilt kvinnliga, bönders rätt till mark och fröer. Hur lokalbefolkningen påverkas och vilket ansvar de stora företagens har blir det övergripande temat på de sex seminarier som hålls på olika orter under slutet av september och början oktober.

Inbjudna gäster

Vid seminarierna i Göteborg och Stockholm kommer vi att gästas av representanter från de tre organisationerna Justiça Ambiental, Livaningo och den nationella bondeorganisationen UNAC. De har tillsammans släppt en rapport om det norska företaget Green Resources förehavanden i Nacala-korridoren i norra Mocambique. Represenatanterna kommer tillsammans med tre bönder som drabbats hårt av trädplanteringarna, prata om utländska investerares ansvar och hur framtiden ser ut för befolkningen i Nacala-korridoren.

Vid övriga seminarier kommer deltagare få ta del av deras upplevelser genom rörlig bild samt informationssamtal.

Varmt välkommen!

För mer information:

Ta del av rapporten på svenska – I skuggan av träden

Läs mer om seminarierna

Läs mer om Afrikagruppernas arbete med Mat, Mark och Fröer

Glöm inte heller att följa oss på Facebook för mer information om seminarierna!

Recent Posts