Julklappstips: Skänk en gåva genom Afrikagrupperna

Nu närmar vi oss med stormsteg årets stora högtid då vi får spendera tid med familj och vänner. Under julhelgen kommer vi att spela sällskapsspel, dansa runt granen och glädjas åt de julklappar vi fått. Vi kommer att äta och dricka gott och känna trygghet i varandras närhet.

För tusentals människor i södra Afrika där tillgången till näringsriktig mat inte är en självklarhet kommer dock inte julhelgen att kännas lika trygg.

I den region där hiv-pandemin är som värst kämpar de som insjuknat i aids. För de som drabbats är det speciellt viktigt att få tillgång till en näringsriktig kost, eftersom den leder till ett förbättrat hälsotillstånd, ökad värdighet och ett drägligare liv, men få har tillgång till bra och tillräcklig mat.

Genom Afrikagrupperna kan du hjälpa till! I södra Afrika stödjer vi organisationer som arbetar för att lindra effekterna av hiv. En viktig del av det stöd som ges är matpaket. Ett matpaket till en aidssjuk som vårdas i hemmet täcker en familjs basbehov under en månads tid.

En av våra partnerorganisationer som arbetar med hiv i Moçambique är Hankoni. Angelina Faustino är en av de mammor som får stöd av Hankoni. Hon berättar så här:

”Jag är mamma till fem barn och änka sedan tio år. När min man dog blev jag också sjuk. Jag trodde jag skulle dö, men jag ville ju leva i många år till för att finnas för mina barn. Jag sökte hjälp och fick bromsmediciner och matpaket. När jag blev bättre bestämde jag mig för att gå med i Hankoni. De stöttade mig att återigen tro på livet. Jag har också fått utbildning i hemsjukvård och hjälper nu andra som är sjuka. Tack vare Hankoni och det ekonomiska stöd jag får för mitt arbete, kan jag ge mina barn den fulla trygghet alla barn har rätt till.”

Din gåva förändrar liv!

För att fler ska få en ljusare framtid behöver vi ditt stöd. Du har möjlighet att bidra till att de alltför många familjer, som lever med hiv,. Ett matpaket innehåller 10 kilo majsmjöl, 2 liter matolja, 5 kilo bönor, 2 kilo socker, 1 kilo salt, 5 kilo ris och en tvål. Det förväntas täcka basbehovet för en familj under en månads tid.

Genom en julgåva via Afrikagrupperna ger du inte bara en julklapp – du ger människor i södra Afrika hopp och chansen till ett bättre liv. Du kan välja mellan flera kort som gynnar olika ändamål.

Klicka här för att välja vilket kort du vill ge i någons namn till jul.

Recommended Posts