Afrikagrupperna Västsahara – ur de ungas perspektiv Västsahara – ur de ungas perspektiv – Afrikagrupperna

Västsahara – ur de ungas perspektiv

Home / Evenemang / Västsahara – ur de ungas perspektiv
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Västsahara – ur de ungas perspektiv

14 november 2018 @ 13:00 - 15:00

Västsahara är den afrikanska kontinentens sista koloni, ockuperat av grannlandet Marocko sedan 1975. Ockupationen har pågått i 43 år under medieskugga och stor tystnad från omvärlden. Orsakerna till det låsta läget i konflikten är främst politiska och ekonomiska. Unga västsaharier som vuxit upp i flyktingläger eller i det ockuperade territoriet börjar tappa tålamodet och hoppet på en fredlig lösning av konflikten. Under seminariet får vi träffa två unga västsaharier som berättar om avsaknaden av demokrati och mänskliga rättigheter och vi får höra om konflikten ur deras perspektiv.

NÄR: 13.00-15.00
VAR: Sal FÖ1, Dalarnas Högskola i Falun
ENTRÉ: Gratis inträde

Deltagare i seminariet är:
• Laila Belkacem är född och uppvuxen i de västsahariska flyktinglägren i Algeriet. Laila har nyligen flyttat till Nederländerna för att studera på universitet. Samtidigt har hon startat upp flera initiativ som syftar till att stötta människorna i flyktinglägren.
• Ahmed Ettanji är ordförande för journalistkollektivet Equipe Media الفريق الإعلامي الصحراوي emsahara.com som är baserat i den ockuperade delen av Västsahara. Det är ett av världens mest stängda områden och internationella journalister, politiker och människorättsorganisationer släpps inte in. Rapportering från ockuperade Västsahara är därför näst intill obefintlig. Trots hot om våld, tortyr och godtyckliga fängslanden kämpar Equipe Media för att bryta medieblockaden i syfte att berätta för omvärlden om situationen i Västsahara.

Samtalet kommer att hållas på engelska

Detta är ett samarbete mellan Falu Afrikagrupp, Afrikagrupperna, ABF Södra-Östra Dalarna, African Studies program – Högskolan Dalarna och Emmaus Stockholm

Detaljer

Datum:
14 november 2018
Tid:
13:00 - 15:00
Evenemang Kategorier:
,

Arrangörer

Falu Afrikagrupp
Afrikagrupperna
ABF Södra-Östra Dalarna
African Studies Program – Högskolan i Dalarna
Emmaus Stockholm

Plats

Dalarnas Högskola i Falun
Kontakta oss!

Hör av dig till oss om du undrar något om vår verksamhet, insamling eller hur du blir medlem.

Not readable? Change text. captcha txt