ANC: Regnbågsmardröm? & Litteratur i Västafrika - Afrikagrupperna ANC: Regnbågsmardröm? & Litteratur i Västafrika - Afrikagrupperna

ANC: Regnbågsmardröm? & Litteratur i Västafrika

Hem » Evenemang » ANC: Regnbågsmardröm? & Litteratur i Västafrika
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

ANC: Regnbågsmardröm? & Litteratur i Västafrika

april 7 @ 09:30 - 15:00

År 1994 blev ikonen Nelson Mandelas parti, ANC, demokratiskt valt till regeringsparti. Sydafrika blev ett mycket bättre land än vad det någonsin har varit. När ANC valde Jacob Zuma till partiets president blev han också landets president. Alla inom ANC kände till hans brister. Men förhoppningen var att de runt omkring honom skulle vägleda honom bort från bristerna. Tyvärr blev det inte så. Jacob Zumas falang inom ANC blev mäktigare och hans koppling till Gupta-familjen starkare. Alla väntar på ANC:s kongress i december 2017 med förhoppning att Zumas falang inte kommer att vinna partiets presidentpost. Har regnbågsdrömmen tagit slut? Är det en mardröm?

Föreläsaren Auburn Daniels föddes och växte upp i Sydafrika och var aktiv i kampen mot apartheid. Han har bott i Sverige i 15 år och har bl.a. arbetat på Palmecentret. Karolina Jeppson för ett samtal om den samtida litteratur- och poesiscenen i Västafrika, i länder som Burkina Faso och Ghana. Karolina är frilansjournalist, författare och lärare på Österlens folkhögskola i kurserna En litterär resa genom Afrika och Kreativt skrivande.

Tid: Lördagen 7 april, klockan 09.30 – 15.00
Plats: IOGT-lokalen, Bantorget 5, Lund
Medverkande: Auburn Daniels och Karolina Jeppson

Kursledare: Staffan Gunnarsson

Anmälan: Hemsida: abf.se/skane – sök på arrangemangsnummer 106677 i sökrutan. E-post: johan.bergstrom@abf.se – ange namn på arrangemang samt era uppgifter inkl. personnummer.

För mer information eller frågor kontakta 0413-298 81 eller johan.bergstrom@abf.se

Anmälan ska vara oss tillhanda senast 31 mars.
Arrangemanget är kostnadsfritt!

Detaljer

Datum:
april 7
Tid:
09:30 - 15:00
Evenemang Kategori:

Plats

IOGT-lokalen
Bantorget 5,
Lund, Sverige
+ Google Map
Kontakta oss!

Hör av dig till oss om du undrar något om vår verksamhet, insamling eller hur du blir medlem.

Not readable? Change text. captcha txt