Anmälan till filmvisning 1 februari 2019

Afrikagrupperna driver kampanjen Fröaktionen, som syftar till att stötta södra Afrikas kvinnliga bönder och deras rätt att själva välja vilka fröer de ska odla. Idag hotas nämligen den rätten av utländska storföretag med egna intressen i att begränsa fröfriheten. Vi ställer oss på kvinnornas sida och uppmanar den svenska allmänheten att göra detsamma, vilket många har gjort genom vår namninsamling. Läs mer och skriv under du också på www.fröaktionen.se

Under den här fredagseftermiddagen i februari kommer vi summera resultatet av Fröaktionen, för att sedan visa den hyllade filmen SEED – The Untold Story. Genom att följa ett antal passionerade fröbeskyddare ger filmen en fördjupad förståelse för hur viktiga fröer är för mänskligheten. Men katastrofalt nog har hela 94 % av våra frösorter försvunnit under det senaste århundradet. Medan transnationella företag kontrollerar majoriteten av våra fröer, så driver bönder, forskare, advokater och lokala fröbevarare en David och Goliat-kamp för att försvara framtiden för vår mat. Den kampen får du följa i den här upprörande, men ändå uppmuntrande, skildringen.

Här hittar du trailern: www.seedthemovie.com/trailer

Efter filmvisningen anordnas ett kortare samtal om rätten till fröer och företags ökade makt över matsystemet. Du har då möjlighet att ställa dina frågor till Afrikagruppernas expert inom området. Varför är fröer viktiga? Vilken roll har kvinnliga bönder i det afrikanska jordbruket? Hur inskränks böndernas rätt till mark och fröer och vilken roll spelar företag och givare? Observera att detta samtal hålls på engelska.

Tid: 1 februari 2019, 13:30-16:00
Plats: Bio Rio, Hornstulls Strand 3, Stockholm
Fri entré
Vi bjuder på snacks.


FULLBOKAT

OBS! På grund av tekniska problem ser det ibland ut som att din anmälan inte skickats iväg (snurrande pilar). Vänta ca fem sekunder efter att du klickat på ”Skicka in anmälan” så kommer din anmälan att gå igenom trots detta.